To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Lancer 2010, 1.8 did duży przebieg

markan012 - 17-01-2017, 23:24
Temat postu: Lancer 2010, 1.8 did duży przebieg
Witam
Jestem na etapie poszukiwań samochodu.
Nie daleko mnie pojawiła się następującą oferta :
https://www.otomoto.pl/of...n-ID6yJlG9.html

Samochód ma 320 tys (udokumentowanego) przebiegu. Serwisowany jest do tej pory.
Pytanie jaką żywotność mają takie diesele? czy jest się Czego bać? Czy może.lepiej sobie odpuścić temat. Z.drugiej strony zdaje sobie sprawę, że większość Sprowadzonych samochodów, które mają rzekomo 200 tys, mają wiele więcej.
Natomiast jest to całkiem obcy mi silnik i nie wiem jak znosi przebiegi.
Z.góry dziękuję za odpowiedź.

robertdg - 18-01-2017, 08:23

Na zagranicznych stronach widywane są podobne nalncery z interwałami przebiegów ~5tyś km miesiecznie, ale są to mlodsze auta i jak na zlosc nie ma takich w których licznik pokazywałby grubo ponad 220tyś km, troszkę też marne nadzieje ze znajdzie sie kogos kto da Ci pewnosc, ze te silniki zrobia milion czy wiecej kilometrów, bo auito jest stosunkowo mlode.
Nie wiem czy czytales uwaznei opis, ale auto zopstalo kupione jako roczne do firmy, zakładam, ze przez 60 miesiecy zrobilo przebieg rzedu 290tys km, to jest naprawde spory przebieg biorac pod uwage, że to auto musial byc jeszcze serwisowane io napewno nie pracowało 24h/dobe. Z jednej strpony dobrze to o nim swiadczy, bpo trwale przechodzi trudy eksploatacji, z drugiej strony masz niska cene i pewnei jakies slady po przeszlosci kolizyjnej - bo status bezwypadkowego nie jest wyszczególniony.
Na Twoim miejscu wybrałbym sie na szczególowe ogledziny do jakiegos warsztatu, zebys wiedzial co jest na rzeczy w aucie i czy czekaja Cie w krótkim czasie jakies wymiany eksploatacyjne, wizualnei mechanicy spojrza na silnik i ocenia czy sa jakies wycieki, takie rzeczy jak turbina trudno przeswietlic na aucie, mozna sprawdzic na diagnostyce czy pompuje prawidlowe wartosci - chociaz gdzyby bylo inaczej to od razu by o tym informowało Check Engine