To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Pinin - Chłodnica i nagrzewnica do wymiany

zomik - 04-02-2017, 18:19
Temat postu: Chłodnica i nagrzewnica do wymiany
Witam ponownie wszystkich.
Szukam namiarów na sprawdzony sklep, sprzedawcę lub osoby prywatne, które maja na sprzedaż chłodnice wody do 1.8 mpi z klimatyzacja, manualna skrzynia. Moja obecna tryska ale nie optymizmem i jestem zmuszony ja wymienić. Na Allegro niby jest trochę tych chłodnic ale sprzedawcy maja w nosie konkretna wersje bo brakuje im wiedzy i chca wcisnąć co maja. "Ojjj panie będzie pasować".

Do tego mam zawalona nagrzewnice przez co muszę koniecznie coś z tym zrobić. Jeden z warsztatów w Warszawie wycenił mi sama robociznę z wyjęciem, wyczyszczeniem i włożeniem nagrzewnicy na 600zl netto. Nie za dużo?

Z góry dziękuje za pomocne informacje.

Piotrek4 - 05-02-2017, 19:51

Podejzewam ze sam ogarniesz w pól dnia wymianę, chlodnica to z górą godzina, a jutro z ciekawości zobaczę jak nagrzewnica. Cenę raczej na odczepne krzyknęli.
zomik - 10-02-2017, 16:27

Już wszystko ogarnięte. Niestety nie mam warunków do wymiany bo pod blokiem niestety nie będę robić takich rzeczy :/

Mam za to dobre rozwiązanie jeśli ktoś byłby w podobnej sytuacji w Warszawie. Zgłosiłem się do "Chłodnice Rosłoniec" na ul. Cyprysowej 23 / przy Okęciu. Nagrzewnica została wyczyszczona bez demontażu i wreszcie w aucie jest ciepło jak cholera. Dodatkowo wymienili chłodnicę na nową.

Cała zabawa u nich to: 300zł brutto za robociznę (wyczyszczenie nagrzewnicy i wymiana chłodnicy) + 570zł za nową chłodnicę wody NRF. Oczywiście na wszystko to jest gwarancja rok.