Carisma - Techniczne - elektrozawór wyprzedzenia kąta wtrysku pompa lucas
benny67 - 06-02-2017, 22:04 Temat postu: elektrozawór wyprzedzenia kąta wtrysku pompa lucas mam pytanie czy w/w zawór ma pracować cały czas czy tylko jak świece grzeją
zrobiłem mały eksperyment i odłączyłęm ten zawór i silnik wprawdzie klekota al chodzi równo i nie dymi ,z zaworem który pracuje ze świecami potem się wyłącza silnik pracuje dziwnie tzn w czasie jazdy klekota za chwilę nie i dostaje powera ale silnik zaczyna szarpać i dymić
ma ktoś z kolegów jakieś pomysły-dzieki za sugestie
milo - 07-02-2017, 17:30
benny67 napisał/a: | mam pytanie czy w/w zawór ma pracować cały czas czy tylko jak świece grzeją |
Zawór działa odpowiednio od obrotów silnika czym wyższe przestawia kąt wtrysku za pomoca cisnienia tzn reguluje przepływ cisnienia do przestawiacza kata wtrysku , można wyczyścić czasem nie wiele pomoże lub wymienić , jak odłaczysz kąt wtrysku nie będzie wyrabiał sie co do obrotów i bedzie spadek mocy
benny67 - 08-03-2017, 06:29
długo mi to zeszło ale przyczyną był zawór o raz wtrysk sterujący
dla pewności wymieniłem wszystkie wtryski i zawór i jak ręką odjoł, autko chodzi równo i nie dymi.ma odpowiednią moc a kontrolka silnika zgasła i już się nie zapala.
temat zamknięty dzięki za podpowiedzi
|
|
|