To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Sport - [2.5 TD] Napedy w Pajero Sport

Doman1984 - 17-02-2017, 12:04
Temat postu: [2.5 TD] Napedy w Pajero Sport
Witam!!
Jestem nowym użytkownikiem forum oraz uzytkownikiem Sporta 2,5 z 2002 roku. Mam pytanie dotyczace szczegółów technicznych napedu. Pytanie to kieruje poniewaz slyszalem rozne zdania dotyczace rozwiazan technicznych dolaczanego napedu. Pierwsze i najwazniejsze jak dziala dolaczanie napedu przedniego tj. Czy sa np sprzegielka w piastach i mozna wymienic te seryjne na manualne np AVM? Kolejne, czy blokada most tylnego jest pneumatyczna czy mechaniczna? Serdecznie dziękuję za informację.

kubaeso - 17-02-2017, 22:12

W miskach sa dwa rodzaje napedów ES I SS CZYLI EASY SELECT I SUPER SELECT.
Kolego pewnie masz w sporcie naped ES czyli easy select.Roznica miedzy SS czyli super select jest opisana na forum dosc dokladnie.Tak samo procedura zalaczania I rozlacznia.Odnosnie blokady mostów w sporcie to ja nigdy takiego nie widzialem.

Doman1984 - 18-02-2017, 08:39

Witam! Dzieku za odpowiedź. Mam tak jak mowisz ES znam sposob jak to mniej wiecej dziala ale czy sa ram sprzegielka w piascie? Nikt o tym nue pisze. Jesli chodzi o most tylny to po lewej stronie kierownucy jest przycisk "rear diff lock" co w wolnym tłumaczeniu znaczy tylny dyferencjal zmkniecie. Co z tymi sprzegielkami koledzy????
Heilsberg - 20-02-2017, 21:56

Nie ma sprzęgiełek, są stałe zabieraki i dopinana półoś w moście.