To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Pinin - Przekładka 2.0 GDI na 1.8 MPI

michal.d - 11-03-2017, 11:55
Temat postu: Przekładka 2.0 GDI na 1.8 MPI
Witam,

Noszę się z zamiarem zakupu Pinina 2.GDI z automatyczną skrzynią biegów i oczywiście reduktorem. Tylko chciałbym auto z czasem zagazować i tu problemem jest silnik, dlatego zastanawiam się czy taka przekładka jest możliwa, jaki może być koszt samej usługi i czy ktoś zna w Krakowie lub okolicach pewną osobę, która zajmuje się podobnymi rzeczami.

Pozdrawiam

yanes - 11-03-2017, 15:39

Były takie wersje,że automat i SS4 bo ja się nie spotkałem.Lepsza opcja to kupić Pinina ze zwykłym silnikiem i dołożyć reduktor,ktoś tu takie coś już chyba robił na forum.
Piotrek4 - 11-03-2017, 19:48

Oglądałem ostatnio u znajomego gdi właśnie pod względem możliwości przekladki na mpi bo juz delikatnie mówiąc tez ma dość gdi. I porównując do mojego mpi wydaje sie to dość latwe, lapy wszystkie takie same osprzęt raczej też. Wiec podejrzewam ze wystarczy kupić slupek, wiązkę silnika z układem zapłonowym, komputer od mpi i powinno być wszystko p&p. Z doświadczenia jednak poradziłbym Ci kupić angola albo cos po dzwonie na przekładkę, wtedy masz pewność ze będziesz miał wszystkie części. Jeśli nie jesteś w stanie tego zrobić sam to jednak z pewnością taniej będzie sprzedać gdi i kupic mpi. Takie akcje z przekladkami kiedy to Ty przecierasz szlak zawsze kosztują więcej niż by sie moglo wydawać.