Pajero III - [3.2 DID] Wentylator chłodnicy
Born - 16-03-2017, 16:31 Temat postu: [3.2 DID] Wentylator chłodnicy Witam
Nie wiem czy to problem czy norma, ale po odpaleniu silnika od razu włącza się wentyaltor chłodnicy, czy tak powinno być?
Pozdrawiam
Michał_PIII - 16-03-2017, 20:34
a klimę masz włączoną?
zbyszekm2 - 17-03-2017, 08:54 Temat postu: Re: Wentylator chłodnicy
Born napisał/a: | Witam
Nie wiem czy to problem czy norma, ale po odpaleniu silnika od razu włącza się wentyaltor chłodnicy, czy tak powinno być?
Pozdrawiam |
Chłodnicy czy klimy?
Born - 17-03-2017, 10:19
Hmm, duży biały za chłodnicą
zbyszekm2 - 17-03-2017, 12:03
Born napisał/a: | Hmm, duży biały za chłodnicą |
On zawsze się kręci, siłą bezwładnościowo, jak się zapnie pod wpływem ciepła to ma szybkość wału korbowego.
Born - 17-03-2017, 12:08
Mam jazdy z grzaniem, więc pytam, co jest normalne a co nie-raz ubywa płynu, raz jest za dużo-nagrzewnica raz grzeje, potem zimno leci. W oleju nie ma płynu, w zbiorniczku brak oleju-czysty płyn chłodzący. Nigdzie nie wycieka.Pewnie nagrzewnica w takim razie do wymiany i przy okazji termostat...
zbyszekm2 - 17-03-2017, 12:26
Born napisał/a: | Mam jazdy z grzaniem, więc pytam, co jest normalne a co nie-raz ubywa płynu, raz jest za dużo-nagrzewnica raz grzeje, potem zimno leci. W oleju nie ma płynu, w zbiorniczku brak oleju-czysty płyn chłodzący. Nigdzie nie wycieka.Pewnie nagrzewnica w takim razie do wymiany i przy okazji termostat... |
Czyli nie leci ciepłe powietrze?
Born - 17-03-2017, 12:33
Po długim czasie-20/30min zaczyna lecieć ciepłe powietrze ,ale potem potrafi przestać, np w trasie jak jadę leci ciepłe, potem jak się zatrzymam na chwile przestaje. Nie ma reguły. Czasami potrafi grzać cały czas. Od czasu do czasu mam objaw taki, że wskazówka od temperatury leci na górę, a potem opada do połowy i tak już zostaje.
|
|
|