Carisma - Techniczne - Amortyzator tył -szybkie pytanie, szybka odpowiedź
piotrsrokosz - 01-04-2017, 13:36 Temat postu: Amortyzator tył -szybkie pytanie, szybka odpowiedź Witam
Zmieniam właśnie amortyzatory tył i nie mogę wybić śruby z dolnego mocowania amortyzatora.
Czy ona tam jest poprostu wsadzona czy wkręcona. Nakrętka się odkręciła a śruba ani drgnie.
Jaki sposób na jej wyjęcie?
Hugo - 01-04-2017, 16:51
Jest wsadzona. Zapiekła się. Jak wymieniasz amortyzatory to grzej palnikiem albo ją utnij i dopaduj inną o twadości 10.9
piotrsrokosz - 01-04-2017, 20:55
Hugo napisał/a: | Jest wsadzona. Zapiekła się. Jak wymieniasz amortyzatory to grzej palnikiem albo ją utnij i dopaduj inną o twadości 10.9 |
Śrubę mocowania amortyzatora została ścięta. Problem jest też z mimośrodową w krótkim wahacze. I standardowo druga strona to samo.
Muszę zaopatrzyć się w śruby i nakrętki.
Hugo - 01-04-2017, 21:59
piotrsrokosz napisał/a: | Problem jest też z mimośrodową w krótkim wahacze. I standardowo druga strona to samo. | Standard. Odetnij wystającą część gwintu, wyjmij podkładkę mimośrodową z tej strony, grzej palnikiem i próbuj wybić. Tylko nie kręć na siłę śrubą poza zakres pracy mimośrodu, bo go zniszczysz i nie pójdzie ustawić zbieżności! Powoli i na spokojnie.
piotrsrokosz - 05-04-2017, 18:09
Hugo napisał/a: | piotrsrokosz napisał/a: | Problem jest też z mimośrodową w krótkim wahacze. I standardowo druga strona to samo. | Standard. Odetnij wystającą część gwintu, wyjmij podkładkę mimośrodową z tej strony, grzej palnikiem i próbuj wybić. Tylko nie kręć na siłę śrubą poza zakres pracy mimośrodu, bo go zniszczysz i nie pójdzie ustawić zbieżności! Powoli i na spokojnie. |
Ma ktoś schemat lub dane jakich śrub potrzebuję poza miłośnikami które już mam. Chodzi mi o połączenie Amora od dołu i mocowanie dłuższego wahacze poprzecznego.
Jaką średnica i długość.
Hugo - 05-04-2017, 18:34
piotrsrokosz napisał/a: | Chodzi mi o połączenie Amora od dołu i mocowanie dłuższego wahacze poprzecznego | Mogę Ci napisać, że obie śruby są identyczne, średnicę mają 12 mm, ale długość musiałbym zmierzyć.
piotrsrokosz - 05-04-2017, 20:42
Hugo napisał/a: | piotrsrokosz napisał/a: | Chodzi mi o połączenie Amora od dołu i mocowanie dłuższego wahacze poprzecznego | Mogę Ci napisać, że obie śruby są identyczne, średnicę mają 12 mm, ale długość musiałbym zmierzyć. |
Podobno 75mm
Hugo - 06-04-2017, 07:49
piotrsrokosz napisał/a: | Podobno 75mm | Możliwe, kup dłuższe i dotniesz lub zostawisz.
|
|
|