Chcę Kupić Outlandera - Książki książeczki serwisowe
radoslavv - 04-04-2017, 12:52 Temat postu: Książki książeczki serwisowe Witajcie. Jadę niebawem ogladac slicznego Outlandera. Poprosilem sprzedajacego o przeslanie zdjec ksiazki serwisowej. Czy ktos z Was jest w stanie zauwazyc cos niepokojacego? Nie widzialem nigdy ksiazki z niemiec. Czy te stemple wygladaja ok, bo w sumie tylko jakies numery sa na pieczatkach, jak ustalic, gdzie auto bylo serwisowane (tzn. w ktorym serwisie)?
Ksiazka wyglada na nienową, stemple różne kolory maja, inny charakter pisma... wiem ze wszystko mozna podrobic jak sie chce, natomiast bardziej interesuje mnie jak sprawdzic lokalizacje serwisu.
Z góry dziękuję za wszelkie uwagi.
rafal2482 - 04-04-2017, 19:16
Witam. Autko z Niemiec? Jaki VIN. Ja swojego kupiłem sprowadzonego z Niemiec a jak się okazało po numerze vin pochodził z Danii i tam go sobie sprawdziłem. Poproś o więcej zdjęć np. rachunki z serwisu. Tam mogą być pieczątki z adresem serwisu. Ja pisałem do serwisów i często otrzymywałem odpowiedź a nawet całą historię serwisową.
radoslavv - 04-04-2017, 20:24
rafal2482 napisał/a: | Witam. Autko z Niemiec? Jaki VIN. Ja swojego kupiłem sprowadzonego z Niemiec a jak się okazało po numerze vin pochodził z Danii i tam go sobie sprawdziłem. Poproś o więcej zdjęć np. rachunki z serwisu. Tam mogą być pieczątki z adresem serwisu. Ja pisałem do serwisów i często otrzymywałem odpowiedź a nawet całą historię serwisową. |
Jest numer VIN: JMBXJCW7W8Z000960, ale z tego co patrzyłem tam jest tylko kraj pochodzenia. Skąd wiedziałeś, że Twoja fura była z Dani? Znajoma pytała w salonie Miśków niedaleko siebie w Niemczech, ale nie byli w stanie nic więcej powiedzieć o tych stempelkach. Pytałem za to w polskim serwisie i u nas tak jest, że są z kolei tylko numerki serwisów, a nie ma adresów itp.
Pojedziemy prześwietlić go w ASO, nic więcej chyba ze swojej strony zrobić nie mogę, aby się upewnić?
rafal2482 - 04-04-2017, 23:21
Ja sprawdzałem zawsze te strony i się pojawił
Przebieg tutaj
http://selvbetjening.traf...r/soegning.aspx
Wypadkowość tutaj
https://motorregister.skat.dk
Dodatkowo dodam że ja w książce serwisowej na drugiej stronie mam dane pojazdu tj. model, VIN, kod modelu. Dalej dane sprzedawcy i na trzeciej stronie dane pierwszego właściciela. Poproś więc o zdjęcia tych stron. Mam również wydruki z kolejnych serwisów gdzie są danei serwisu.
radek79 - 05-04-2017, 21:32
przy zakupie mistu nie ma co patrzeć na książki serwisowe,trzeba się kierować ogólnym stanem auta,auta mocna rdzewieją więc naprawiane elementy nie dziwą,po numerze vin w aso nic się nie dowiesz,środek w outku dużo wytrzyma,tak że kieruj się bardziej stanem faktycznym a nie książką serwisową
radoslavv - 05-04-2017, 21:39
Pojechałem zobaczyłem i wróciłem. Na baku i progu byla dosc spora rdza - to normalne na 9letnie Mitsubishi? Do tego błąd swiec zarowych, do wymiany wahacz wzdluzny i tylny poprzeczny lewy i prawy. Zatarty byl tez lacznik poziomowania ksenonow.
Czy to drogie sprawy do ogarniecia u normalnego mechanika?
sla - 07-04-2017, 14:57
radek79 napisał/a: | auta mocna rdzewieją więc naprawiane elementy nie dziwą |
Bezwypadkowe wcale nie rdzewieją
radek79 napisał/a: | przy zakupie mistu nie ma co patrzeć na książki serwisowe, |
Przy zakupie każdego auta jest sens sprawdzić książkę serwisową, pod warunkiem że nie jest sfałszowana. Rzetelny sprzedawca samochodu powinien mieć również wszystkie rachunki z wizyt w serwisie, jeżeli twierdzi, że tam właśnie serwisował samochód. Rachunek/faktura jest gwarancją na wykonane czynności i nikt ich nie wyrzuca. Jeżeli ktoś pisze, że np. wymienił pół samochodu a nie ma na to kwitów to po prostu kłamie
radoslavv - 11-04-2017, 20:33
Dostalem odpowiedz od jednego z serwisow w Niemczech:
thank you for your inquiry.
We can tell you that our dealer no. 6369 is well known. The address of our Mitsubishi Partner is:
CSB Schimmel Automobile GmbH
Am Juliusturm 13-19
13599 Berlin
Phone 030 3549190
post13599@schimmel-automobile.de
http://www.schimmel-automobile.de
Dealer no. 3275 is unknown. We suppose that the stamps are false, because there is no signature of our dealer, the stamp-design is totally different from company CSB and they have no "Mitsubishi Motors Deutschland" in it. It's a pity that you have not mentioned the vehicle-ident-no. for possible further investigation - but we hope our information is helpfull for you.
Mit freundlichen Grüßen / Best regards
ppa. Peter Beck i. A. Dagmar Baumann
Kundenservice / Customer Service
Takze, o
[ Dodano: 12-04-2017, 20:48 ]
I dzis dalszy ciag korespondencji po podaniu nr vin:
thank you for telling us the vehicle ident-no.
We can confirm that there are irregulations concerning the mileage, so we think the service booklet was a fake one.
We hope this closing statement was helpfully.
Mit freundlichen Grüßen / Best regards
ppa. Peter Beck i. A. Dagmar Baumann
Kundenservice / Customer Service
|
|
|