To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - [I 2.4] kontrolka ensgine service soon

pajchiwo123 - 14-04-2017, 12:32
Temat postu: [I 2.4] kontrolka ensgine service soon
Witam serdecznie kupiłem nie dawno Mitsu 2,4 Outlander 2006 wwersja amerykanska zapałiła mi sie dzisiaj kontrolka engine service soon mam prośbę jak ja usunać zeby nie denerwował oka

Dziękuje pozdrawiam

PABLO998 - 14-04-2017, 12:57

Masz jakiś błąd musisz sprawdzić podpinając się pod komputer i wyeliminować usterkę. Świeci się cały czas?
Bizi78 - 14-04-2017, 14:31

PABLO998 napisał/a:
Masz jakiś błąd musisz sprawdzić podpinając się pod komputer i wyeliminować usterkę. Świeci się cały czas?

A to czasem nie jest przypomnienie o zbliżającym się przeglądzie.

flash - 14-04-2017, 16:45

W moim Saabie Turbo taki komunikat oznacza właśnie termin "dużego przeglądu". Można to przypomnienie skasować w menu komputera pokładowego.
Nie wiedziałem, że są O1 z takim "bajerem" :-) Chyba dlatego, że ze stanów.
W każdym razie z takiego komunikatu trzeba się cieszyć, ponieważ oznacza on, że auto było serwisowane w aso.

Bizi78 - 14-04-2017, 17:10

flash napisał/a:
W każdym razie z takiego komunikatu trzeba się cieszyć, ponieważ oznacza on, że auto było serwisowane w aso.

Komunikat pewnie wyskakuje automatycznie po jakimś przebiegu :wink: .

flash - 14-04-2017, 17:22

Bizi78 napisał/a:
Komunikat pewnie wyskakuje automatycznie po jakimś przebiegu .

U mnie to serwisant za pomocą komputera serwisowego programował przebieg, przy którym komunikat ma się włączyć. Zawsze była to ilość km, po której producent zaleca wymianę oleju w silniku.
Ale to Saab 9-3 SS Vector turbo, nie wiem jak jest w Miśkach, jestem w każdym razie zaskoczony, że w O1 taka technologia...

brzoza515 - 09-03-2018, 13:07
Temat postu: check engine soon - kasowanie błędu ver. USA
Witam,
Mam problem ze skasowaniem błędu "check engine soon" który wywaliło mi na konsolecie.
Posiadam wersje amerykańską i nie mogę odnaleźć sposobu na wykasowanie błędu.
Proszę o pomoc.

EDIT
Proszę kontynuować istniejący temat !