Grandis Techniczne - Lampa tył
andrzejk1987 - 20-04-2017, 13:39 Temat postu: Lampa tył Powitać,
Otóż mam problem bo oparłem się o drzewo i pękł odblask na samym dole lampy tył.
lamy używane europejskie prawie niema w sprzedaży używek a jak są to jak ktoś sie interesował to wie ile trzeba sypnąć. Przyszedł mi więc pomysł aby kupić lampę od anglika i przełożyć odblask wewnętrzny od światła przeciwmgłowego na czerwony bo w anglikach akurat w lewej zrobili wsteczny.
Rozebrał dziś lampę i widać przez otwór ż ten odblask jest demontowalny i można by go podmienić z anglikiem bo lampa jest w środku przykręcona na 6 malutkich śrubek. ale za cholerę nie idzie jej rozpołowić, żeby było śmieszniej chyba ją już ktoś rozpoławiał bo widziałem że ktoś izolował wewnątrz przewody.
Może któraś z szanownych mordeczek coś majstrował i podpowie
pozdro.
nekoashi - 20-04-2017, 14:25
andrzejk1987,
Sam tego nie robiłem, ale z tego co wiem, one są klejone i uszczelniane. Jedyne co przychodzi mi na myśl to podgrzanie i żyletka
robertdg - 21-04-2017, 08:02
Lampy są zgrzewane, to połaczenie jest kruche i łatwo uszkodzic lampe, musisz na necie poszukac moze ktos gdzies cos opisze, ja wiem ze kolega zawozil to do firmy ktora regeneruje lampy, zrobili, ale miejsce polaczenia bylo na tyle charakterystyczne ze widac bylo ingerencje
|
|
|