To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - Blokada tył Pajac III 2.5

PrezesBednarz - 21-04-2017, 21:20
Temat postu: Blokada tył Pajac III 2.5
Cześć.
Sprzedałem długie 3.2, ale długo nie wytrzymałem bez. W oko wpadł mi długi 2.5 z superselectem, ale bez blokady tyłu.

Czy ciężko będzie dołożyć blokadę? Cały "most" do wymiany?
Jeśli tak to czy jest szansa znaleźć coś na rynku wtórnym w sensownych pieniądzach?

Pozdro!

zbyszekm2 - 22-04-2017, 08:13

Koszt ok 4 tys zł.
Do wymiany most, założyć trzeba włącznik i kompresor (o ile jest przygotowana instalacja).
Zegary (ew. żaróweczkę)

plochu - 24-04-2017, 13:39

Czy podany koszt 4k pln to już "na gotowo" czy same części? Jakiś czas temu rozważałem taki temat, ale z kalkulacji wychodziło mi, że np. nowe ARB wychodzi podobnie w kosztach.

Swoją drogą temat chętnie poddam pod dyskusję. Czy lepiej motać oryginalną z Mitsubishi blokadę tyłu czy też iść w stronę np. ARB?

pzdr

krzychu.dsg - 25-04-2017, 21:49

Czy w ogóle użyjesz kiedykolwiek tej blokady?
Moim zdaniem spokojnie mogłoby nie być nawet blokady centralnego a i tak prawie nikt nie zauważyłby różnicy w jakości jazdy.
Dopóki nie chcesz zrobić sobie wyprawówki to nie przejmowałbym się blokadami.

kacper7460 - 26-04-2017, 13:32

Witam wszystkich.
Potrzebna jest mi informacja, czy w Pajero 3,2 DiD z 2004 r, gdzie nie ma blokady tylnego mostu, jest wyprowadzona instalacja elektryczna do zamontowania takiej blokady. W panelu środkowym jest wyprowadzona wiązka z wtyczką do włącznika blokady. Gdzie powinien być zamontowany sterownik?
Za info serdecznie dziękuję.

zbyszekm2 - 26-04-2017, 20:38

kacper7460 napisał/a:
Witam wszystkich.
Potrzebna jest mi informacja, czy w Pajero 3,2 DiD z 2004 r, gdzie nie ma blokady tylnego mostu, jest wyprowadzona instalacja elektryczna do zamontowania takiej blokady. W panelu środkowym jest wyprowadzona wiązka z wtyczką do włącznika blokady. Gdzie powinien być zamontowany sterownik?
Za info serdecznie dziękuję.

W nie ktorych tak, w nie których nie.

krzychu.dsg - 26-04-2017, 22:06

A generalnie dużo kosztuje podpięcie blokady tyłu do p3 po lifcie?
kacper7460 - 26-04-2017, 23:48

zbyszekm2 - dzięki za info