[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Katalizator czy Strumiennica ?
Anonymous - 18-03-2007, 09:05 Temat postu: [CA4A 1.6] Katalizator czy Strumiennica ? Mam zamiar wyciąć katalizator i wstawić strumiennice do swojego colcika 1.6 Cao, jednak czy wpłynie to korzystnie na prace silnika i osiągi ? Czy ktoś już robił taki mantyk w swoim colcie ?
Anonymous - 18-03-2007, 09:51
Było już sporo wypowiedzi nt. strumiennicy. Przejrzyj to. Nie wszystkie wątki dotyczą strumiennic, ale coś dla siebie znajdziesz.
sruba - 18-03-2007, 11:00
ja chcesz go wyciac - to wytnij.
odpusc sobie strumienice (chyba, ze zamierzasz robic cos wiecej - doloty, glowice, itd) i wstaw po prostu rure.
Hubeeert - 18-03-2007, 11:09
Kuczan napisał/a: | Mam zamiar wyciąć katalizator | Powodzenia na BT Kuczan napisał/a: | wstawić strumiennice do swojego colcika 1.6 Cao | Kuczan napisał/a: | czy wpłynie to korzystnie na prace silnika i osiągi | NIE Kuczan napisał/a: | Czy ktoś już robił taki mantyk w swoim colcie ? | Tak - uzyj szukaj i wpisz STRUMIENICA przez jedno "n".
Generalnie strumienice sprawdzaja sie w silnikach pracujacych ze stala predkoscia obrotowa. W innych zaburzaja przeplyw i pogarszaja osiagi.
Stary cytat ktorym sie posluguje w takich wypadkach mowi:
Cytat: | Wsadz strumienice w odbyt temu co Ci ja bedzie sprzedawal i przegazuj |
|
|
|