To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Ogólne - ZAMIANA - Pinin na Sporta - doradzcie czy warto

RAFUROS - 18-03-2007, 10:47
Temat postu: ZAMIANA - Pinin na Sporta - doradzcie czy warto
Szukam porady!Chcę zmienić mojego Pinina 2,0 GDI na większe auto i mam wielką chętke na Pajero Sport 2,5 :lol: .Co Wy na to?!Pmocy!

[ Dodano: 18-03-2007, 11:16 ]
Piszcie wszystko co może zaważyć na decyzji o kupnie Pajero Sport (+ i -)

Anonymous - 18-03-2007, 20:16
Temat postu: Re: ZAMIANA - Pinin na Sporta - doradzcie czy warto
RAFUROS napisał/a:
Szukam porady!Chcę zmienić mojego Pinina 2,0 GDI na większe auto i mam wielką chętke na Pajero Sport 2,5 :lol: .Co Wy na to?!Pmocy!

[ Dodano: 18-03-2007, 11:16 ]
Piszcie wszystko co może zaważyć na decyzji o kupnie Pajero Sport (+ i -)

Te samochody różnią się jak ziemia i niebo, ale zamiast Sporta wybrał bym Pajero 8)

RAFUROS - 18-03-2007, 20:22

To,że się różnią to wiem ale czy Sport ma tyle plusów że warto?
Hubeeert - 18-03-2007, 23:39

Sport jest:
1. Wiekszy
2. Bardziej komfortowy
3. Stabilniejszy w zakretach
4. Lepszy w terenie

:D

Brac :wink:

stanik - 19-03-2007, 00:39

a ja nie wiem czy forumowicz Gene nie przeszedł takiej zmiany niedawno....

Pozdrawiam

Gene - 19-03-2007, 07:25

Dokladnie tak, mialem 3 lata Pajero Pinin 1.8 5d i zmienilem na Pajero Sport. Plusy i minusy ...eech. Proponuje przeczytac topik o tym samochodzie:
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=6428
Zmiana jest kolosalna w przenosni i w doslownym znaczeniu. Zmienia sie wszystko no moze po za spalaniem. Choc i tu moj Pinin chyba jednak mniej palil. Pytanie czy warto jest nieco przewrotne. Lepiej zadac to pytanie dodajac z jakich powodow chcemy auto zmienic i do jakich celow wykorzystywac.
Pewnie lepiej kupic Wagona ale jesli kwestia finansowa ma znaczenie to chyba wybor jest prosty.
No i jeszcze jedna sprawa, chcesz nowe auto? Jesli tak to moze byc juz z tym problem. Zaniechano sprowadzania Sportow z Japonii a produkcja z tego co wiem tez zostasla zakonczona. Fakt ten mozna spokojnie wpisac na liste minusow (dla posiadaczy) i plusow (dla kupujacych). Czesto slyszalem takie stwierdzenie, ze pojazd nie jest juz wytwarzany wiec cena powinna byc mniejsza. Jednak to solidny japoniec i argumenty w tym stylu jako posiadacza mnie nie przekonaja.
Prosze o wiecej informacji, chetnie pomoge i podziele sie moimi doswiadczeniami z uzywania Sporta na czarnym i w terenie, choc z oczywistych powodow tego drugiego jest znacznie mniej.
Moja odpowiedz generalnie brzmi warto!

:thumbleft:

RAFUROS - 19-03-2007, 07:26

Dzięki,pogadam w takim razie z Gene-ale to tak proforma bo właściwie to się już zdecydowałem :lol:

[ Dodano: 19-03-2007, 07:27 ]
Witaj ja mam 2,0 GDI