[02-06]Lancer CS0 - Kapanie z "kranika" w komorze silnika
leoluke - 28-05-2017, 22:39 Temat postu: Kapanie z "kranika" w komorze silnika Zauważyłem w moim Lancerze kapanie z takiego "kranika" w komorze silnika, które zilustrowałem na poniższym filmiku:
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
Czy to z klimatyzacji i sprawa jest w normie, czy może coś jest nie tak? Dodam, że płyn robi małą kałużę na jakimś mocowaniu na samym dole tuż przy przekładni kierowniczej i na początku wyglądało to na nieszczelność układu wspomagania. Płynu na szczęście nie ubywa, więc to nie to.
robertdg - 28-05-2017, 22:40
Z klimatyzacji, to normalne, im wyzsza temperatura na zewnatrz tym wieksza ilosc skroplin
leoluke - 28-05-2017, 23:35
Dzięki. Tak też podejrzewałem. Szkoda tylko, ze nie leci prosto na ziemię jak w moich poprzednich autach, tylko robi kałużę na metalowym elemencie zawieszenia.
herr_flick - 01-06-2017, 00:06
Ja popełniłem błąd bo postanowiłem poprawić fabrykę i zrobiłem przedłużkę tego węża tak aby nie kapało na sanki tylko właśnie na ziemię.
Niestety na łączeniu wężyków się przyblokowało jakimś syfem i woda nie miała ujścia. Zamiast tego zbierała się w nadmuchu i upaliła rezystor regulujący prędkość nawiewu. Jej nadmiar wypływał również pod dywaniki i miałem dodatkowe suszenie.
|
|
|