Outlander I GEN Techniczne - [I 2.4 MIVEC] Popiskiwanie sprzęgła
Rafikozja - 31-05-2017, 10:14 Temat postu: [I 2.4 MIVEC] Popiskiwanie sprzęgła Witam wszystkich zauważyłem ostatnio, że przy włączonym silniku, na jałowym biegu (na luzie) pojawił się dźwięk piszczenia, jakby pod maską siedział świerszcz. Po delikatnym naciśnięciu sprzęgła, bez wbijaniu biegu, dźwięk znika. Sprzęgło podobno niedawno było wymienione. Co może być przyczyną? Chciałbym jeszcze zapytać, gdzie znaleźć przepustnice pod maską? Chciałbym ją wyczyścić a nie wiem gdzie się znajduje. Dzięki z góry za pomoc i pozdrawiam wszystkich serdecznie
Jaro1974 - 31-05-2017, 10:28
Podejrzewam że łożysko docisku sprzęgła Ci popiskuje. Co do przepustnicy to ona znajduje się na kolektorze dolotowym w miejscu gdzie dochodzi przewód gumowy od filtra powietrza.
Bizi78 - 31-05-2017, 10:28
Co do przepustnicy to idź od filtra powietrza tzw. trąbą słonia i powinieneś znaleźć.
Chyba mniej więcej tak jak strzałka na fotce.
Źródło: https://www.otomoto.pl/of...s-ID6yLwZH.html
Co do sprzęgła to było wymieniane kompletne z łożyskiem oporowym .
Rafikozja - 31-05-2017, 13:29
Nie wiem co dokładnie wymieniono, myślicie że może to być łożysko?
flash - 31-05-2017, 14:57
Jeśli hałas ustaje po wciśnięciu sprzęgła to jednoznacznie wskazuje na uszkodzenie któregoś z łożysk skrzyni - obstawiam, że wałka sprzęgłowego. W każdym razie prawdopodobnie jest skrzynia do remontu. Przechodziłem to ostatnio.
Tu jest wątek, gdzie opisałem dokładnie, jakie łożyska są w skrzyni i jak je zdobyć. Poczytaj bo objawy u Ciebie są identyczne...
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=99888
Bizi78 - 31-05-2017, 16:24
Teoretycznie może popiskiwać jeszcze łapa sprzęgła a dokładnie styk łapy i trzpienia 20423 na schemacie poglądowym jeśli nie było przeczyszczone i nasmarowane.
W moim MSS mam ten sam objaw i na pewien czas wystarczy z umiarem psiknąć jakiegoś smarowidła przez gumę osłaniającą łapę 20404.
Chyba, że ten smar dosięga łożysko oporowe i dlatego na pewien czas ustępuje .
Dwóch niezależnych fachowców obstawia łożysko oporowe ale w moim przypadku po wyrwaniu skrzyni będę musiał dodatkowo wymienić przy okazji sprzęgło bo trochę już ma nalatane .
Może mechanik chciał przyrobić i założył tylko samą nową tarczę.
Rafikozja - 31-05-2017, 18:42
Mogło tak być. Powoli już mnie to wkurzac zaczyna, bo co chwile muszę coś wymieniać :/ orientuje się ktoś, czy po oczyszczeniu przepustnicy trzeba podłączyć kompa i coś ustawiać? Czy wystarczy rozłożyć wyczyścić i złożyć?
[ Dodano: 31-05-2017, 18:48 ]
Jeszcze jedno, to smarowidło może być smarem miedziowym w sprayu? Można się tam dostać nie rozmontowujac niczego? Spróbuję, ponieważ u mnie po dodaniu gazu na luzie, dźwięk staje się cichszy a momentami całkiem znika. Skrzynia chodzi stosunkowo ciężko, ale wszystkie biegi wchodzą bez problemu. Drążek nie wchodzi w drgania.
Bzyk_R1 - 31-05-2017, 18:50
Potem zrób adaptację jak wyczyścisz. Odepnij klemę na 30 sekund, (zresetujesz kompa) i zapal na benzynie autko. Musi pochodzić z wyłączonymi wszystkimi odbiornikami (światła, klima) aż się załączą wentylatory. Jak przestaną schładzać, włącz wszystko zrób parę km na benie żeby auto połapało sobie korekty i gotowe.
Smar miedziowy nie nadaje się do łożysk i nie wpłynie tam gdzie trzeba.
Rafikozja - 31-05-2017, 18:53
Ok, dzięki a co z tym smarem? Nada się miedziowy w sprayu? Czy coś innego kupić?
Napisałem już
Bizi78 - 31-05-2017, 20:54
Ja używam czegoś takiego.
Tylko abyś całej buteleczki nie wypsikał i zabrudził tarczy .
Ja stosuję dwa krótkie psiknięcia pod odpowiednim kątem.
Rafikozja - 01-06-2017, 09:25
Powiedz mi proszę jeszcze jak się dostać do tego otworu i pod jakim kątem wpuszczasz ten preparat? W dół czy w górę? Na boki?
elektryk - 01-06-2017, 09:46
Jeśli problem piszczenia jest w momencie kiedy sprzęgło nie jest wciskane to nie masz co tam polewać. Jak dla mnie za takie świszczenie odpowiada łozysko wyciskowe sprzęgła, które z założenia pracuje na sucho z niewielkim smarowaniem.
Bizi78 - 01-06-2017, 10:37
Prawdopodobnie trzeba zdemontować tzw. łapacz powietrza czyli dolot powietrza do filtra.
Rurkę wkładasz między łapę sprzęgła a skrzynię kąt taki jakbyś celował centralnie w środek skrzyni, mniej więcej jak na fotce.
Tylko tak jak pisałem wcześniej dwa krótkie psiknięcia .
W lancerze CS też jest to praktykowane .
http://forum.mitsumaniaki...1526794#1526794
Rafikozja - 02-06-2017, 14:14
Dzięki wielkie za pomoc spróbuję coś podziałać
|
|
|