Pajero III - Gadżety dla silnika .....
polar2000 - 30-06-2017, 22:22 Temat postu: Gadżety dla silnika ..... Witam forumowiczów nie wiem czy mogę ale chciałem się pochwalić co zamówiłem i co już częściowo wykonałem. Mianowicie kupiłem adapter pod filtr oleju, zegary 2szt ciśnienia oleju i temperatury.
Dziś właśnie zamontowane adapter z czujnikami przy okazji wymiany oleju(motul 10w40) i filtra
[ Dodano: 30-06-2017, 22:40 ]
Ps macie może pomysł gdzie zamontować zegary ?? Zastanawiam się o bocznym lewym słupku ale jakoś mnie nie przekonuje....
kurpi - 01-07-2017, 07:43
Gadżet fajny,przydało by się coś takiego (temperatura) do skrzyni biegów.Co do umiejscowienia zegarów,to można by na środku deski dać tzn zrobić coś takiego jak ma np pajero I (przechyłomierze) lub w okolicy np lusterka założyć na podsufitce.
plochu - 01-07-2017, 09:45
Jaką masz średnicę tych zegarów?
Można wykombinować nawet coś takiego:
kurpi napisał/a: | Co do umiejscowienia zegarów,to można by na środku deski dać tzn zrobić coś takiego jak ma np pajero I (przechyłomierze) |
I to w mojej ocenie jest najlepsza możliwa lokalizacja. Kup sobie takie coś:
i montuj
Jak nie masz pomysłu na trzeci zegar to sugeruję woltomierz - to chyba jedyny, którego na prawdę brakuje w seryjnym pojeździe.
polar2000 - 01-07-2017, 19:18
[quote="plochu"]Jaką masz średnicę tych zegarów?
Średnica 50 " standard, powiem Ci kolego że zastanawiałem się nad voltomierzem ale było by za dużo tych zegarów,ale nie martw się zamontuje razem z usb ) ciekawe jest to rozmieszczenie w honda:) muszę to przymierzyć:(
|
|
|