To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - Blacha sprężyny amortyzatora + mocowanie górne

Higachi - 03-07-2017, 22:23
Temat postu: Blacha sprężyny amortyzatora + mocowanie górne
Panowie, spotkał się ktoś z problemem przerdzewiałej blachy która trzyma amortyzator od góry? Stukało mi coś dobre pół roku, w końcu urlop, podnoszę auto, a tam blacha od sprężyny trzyma się na 1/4 obwodu tylko, łożysko amortyzatora starte tak, że prawie gołe blachy trą, a w górnym mocowaniu amortyzatora guma wewnątrz lata luzem w każdą stronę. Da się gdzieś dostać tą blachę/dopasować z innego modelu? W sensownym limicie cenowym, bo niestety, ale otrzymałem go już w stanie dość zredukowanym masowo :evil: .Mój jest z 98 roku.
Bizi78 - 04-07-2017, 07:22

O nowe części popytaj na allegro sprzedawców: japaneze, MLAUTO.
Ewentualnie zamienniki powinieneś dostać choćby w InterCarsie czy innych sklepach internetowych.
Tylko najlepiej dobrać po vinie, bo chyba były różne nr. OE części.

Higachi - 04-07-2017, 22:18

Byłem u zaprzyjaźnionego dostawcy części, przeleciał wszystkie hurtownie jakie znał, niestety nic pasującego, udało się kupić górne mocowanie wraz z łożyskiem 150zł/stronę KYB, a blachy trzeba było pospawać. Spawy solidne, na pewno mocniejsze niż to na czym jeździłem. Poskładam, muszę jeszcze tył trochę z rudej poczyścić i poszpachlować, i kolejne lata wytrzyma, ale raczej nie sprzedam - wiem co w nim jak działa, wolę jechać aż się rozsypie do końca. 8) Dzięki za odpowiedzi, temat chyba do zamknięcia już.