To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Grandis Techniczne - Przepływomierz?

dadulek - 28-07-2017, 16:49
Temat postu: Przepływomierz?
Witajcie,
Ostatnio wracałem z gór nad morze i takie oto objawy mnie spotkały.
Najpierw przez pierwsze 200km wszystko ok. nagle autem szarpnęło i był brak mocy. tzn prędkość spadła tak do 120 i dalej nie szło się rozpędzić. żadnej kontrolki.
Zjechałem na parking, sprawdziłem wszystko ale nic nie znalazłem. Odpaliłem auto i wszystko było OK. Z tym, że przez jakieś 10 km. potem się powtórzyło i jeszcze zapaliła się kontrolka silnika. Innych objawów oprócz spadku mocy i max prędkości 120 nie było więc z żoną i 3 dzieci wróciliśmy te 400km do Gdańska.
I teraz moje pytanie: czy ktoś się orientuje co to może być (przepływomierz)? czy coś innego?
jeżeli tak to czy pasuje od VW czy Mitsu miała swoje? Jaki może być koszt?
Auto to Grandis 2,0 140KM z 2007r.

robertdg - 28-07-2017, 20:31

Trzeba zrobić diagnoze ECU, dumać i wymieniąc w ciemno nie ma co, predzej podejrzewałbym problem z ciśnieniem doładowania
jogi_23 - 30-07-2017, 21:34

przepływki pasują od vw. oryginalny kosztuje sam listek ok 500zł a z obudową z 600. chyba że masz jakieś zniżki to będzie taniej.
maniek68 - 25-08-2017, 22:15
Temat postu: Re: Przepływomierz?
dadulek napisał/a:
Witajcie,
Najpierw przez pierwsze 200km wszystko ok. nagle autem szarpnęło i był brak mocy. tzn prędkość spadła tak do 120 i dalej nie szło się rozpędzić. żadnej kontrolki.
Zjechałem na parking, sprawdziłem wszystko ale nic nie znalazłem. Odpaliłem auto i wszystko było OK. Z tym, że przez jakieś 10 km. potem się powtórzyło i jeszcze zapaliła się kontrolka silnika. Innych objawów oprócz spadku mocy i max prędkości 120 nie było więc z żoną i 3 dzieci wróciliśmy te 400km do Gdańska.
I teraz moje pytanie: czy ktoś się orientuje co to może być (przepływomierz)? czy coś innego?
Witam czy doszedłeś co było z autem bo ostatnio miałem to sam co ty .
dadulek - 27-08-2017, 09:12
Temat postu: Re: Przepływomierz?
maniek68 napisał/a:
dadulek napisał/a:
Witajcie,
Witam czy doszedłeś co było z autem bo ostatnio miałem to sam co ty .

Tak, okazało się iż poprzedni właściciel skleił klejem czujnik ciśnienia doładowania (ale po co?) i wieczko, które było sklejone odpadło. Zakupiłem nowy czujnik Boscha i śmiga jak ta lala.