To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Cari wchodzi na 3 tys. obr. i nie chce jechać

Szogun97 - 31-07-2017, 20:36
Temat postu: Cari wchodzi na 3 tys. obr. i nie chce jechać
Witam, mam problem z moją Cari, gdy odpalam samochód po chwili silnik wchodzi na 3 tys. obrotów i nie chce jechać, dławi się oraz miga kontrolka check engine, próbowałem ze znajomym mechanikiem ją zdiagnozować lecz nie można się z nią połączyć, użyliśmy już 3 urządzeń z wyższej półki i nic, podejrzewamy że to wina cewek lub świec, po prostu nie pali na jeden gar i włącza sie tryb awaryjny, ale możemy się mylić, jeżeli ktoś miał podobny problem to proszę o pomoc lub nakierowanie na podobne tematy na forum, Dziękuję i Pozdrawiam
apg2312 - 31-07-2017, 21:14

Jaki rocznik ?
Szogun97 - 31-07-2017, 21:27

2001, 90kw, po lifcie
plecho1 - 31-07-2017, 22:20

Z takim rocznikiem każdy Elm327 powinien się połączyć. A może masz jednak auto z 2000r? W tych starszych błędy da się wyrównać poprzez zwarcie pinów 1 z 4 w złączu OBD. Jeśli masz czerwone znaczki na masce i na klapie bagażnika i jeśli w złączu OBD masz pin 1 to próbuj tej metody, tu masz to dokładnie opisane http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981
Twoje problemy mogą być związane z przepustnicą ale podstawa to sprawdzenie błędów silnika.

Szogun97 - 23-08-2017, 18:28

Witam, Cari odpuściła dopiero przy orginalnym skanie w serwisie, przyczyną tych objawów jest zatarty silniczek krokowy w przepustnicy. Dziękuję za wszelkie odpowiedzi ;)