Carisma - Ogólne - Lampy przednie
bastek1713 - 22-08-2017, 14:50 Temat postu: Lampy przednie Mam takie szybkie pytanko.Czy jest tu gdzies schemat czy zdjecia jak w Cari lampe z przodu zzucic?
fabianek8-81 - 22-08-2017, 21:05
Ja zmieniałem niedawno w swojej Cari przed liftem lampę od strony kierowcy. Musiałem odkręcić kierunkowskaz, zbiorniczek wyrównawczy i zderzak (niestety)
Żeby wyjąć lampę od strony pasażera musisz też zdejmować zderzak.
Powodzenia życzę.
Saqu - 22-08-2017, 21:18
nie trzeba zdejmować zderzaka. Nawet błotnik żeby zdemontować nie musisz zdejmować zderzaka. odpinasz spinki od atrapy tak żeby można było odgiąć i dasz radę wyciągnąć nic nie uszkadzając. Chyba, że masz polift to wtedy jeszcze łatwiej, tylko trzeba odkręcić atrapkę
apg2312 - 22-08-2017, 21:24
fabianek8-81 napisał/a: | nie trzeba zdejmować zderzaka |
Lepiej zdjąć. Jak jest ciasno spasowane, to przy wyciąganiu lamp można porysować zderzak - sprawdzone u mnie przy zmianie reflektorów.
Ale przyznaję, że się da.
bastek1713 - 23-08-2017, 12:13
fabianek8-81 napisał/a: | Ja zmieniałem niedawno w swojej Cari przed liftem lampę od strony kierowcy. Musiałem odkręcić kierunkowskaz, zbiorniczek wyrównawczy i zderzak (niestety)
Żeby wyjąć lampę od strony pasażera musisz też zdejmować zderzak.
Powodzenia życzę. | Ja mam lampe razem z kierunkowskazem przynamniej tak to od przodu wyglada.
Bo problem jest taki ze zaparowala od srodka i wypadalo by mi ja wyciagnac wysuszyc i zobaczyc czemu sie tak stalo/
pamar - 23-08-2017, 12:30
Lampa przymocowana jet trzema śrubami. Po pierwsze, musisz zdjąć gumę i nerki (mocowane korkami) akumulator też przeszkadza, potem już z górki odpinasz przewody, odkręcasz trzy nakrętki i cała lampa wyłazi bez problemu.
|
|
|