Chcę kupić Lancera! - Lancer 1.8
MasterYoda - 04-09-2017, 21:53 Temat postu: Lancer 1.8 Witam serdecznie forumowiczów. w pierwszym poście na forum chciałbym zapytać tudzież poprosić o pomoc w zakupie Lancera. Interesuje mnie ten egzemplarz: Lancer 1.8 MIVEC RED. Po wywiadzie telefonicznym wydaje mi się że sprzedawca powiedział jak jest naprawdę. Jedyny mankament to skorodowana końcówka wydechu. Z tego co mi mówił to zderzak jeden był malowany z AC. Obecny właściciel jest trzecim od nowości. Auto z polskiego salonu. Wzięte w leasing później odkupione na 4 lata przez drugiego właściciela. Obecny jeździ Lancerem 1,5 roku. LPG bez lubryfikantu STAG 4. Na co zwrócić uwagę? Może ktoś zna lub oglądał? Mieszkam pod Szczecinem i jechać ponad 500 km to sporo a nie chciał bym (mówiąc kolokwialnie) "umoczyć".
Dooomino - 05-09-2017, 08:59
Sprawdź miernikiem lewe tylne nadkole i drzwi. Nie masz czegoś blizej ?
Ps nie lubi ogłoszeń w których sprzedawca dodaje zdjęcia zaraz po myciu
MasterYoda - 05-09-2017, 14:54
Właśnie w tym problem że nie mam nic innego w pobliżu. A dlaczego akurat te dwa elementy wskazałeś?
RalfPi - 05-09-2017, 15:37
Cena za duża i w dodatku trzeci właściciel! Teoretycznie 175kkm i nie wiadomo co w środku (bo nie ma zdjęć).
prawie 10 letni Lancer i cena 30kzł???
vini639 - 05-09-2017, 18:41
Fakt, drożyzna. Z takim przebiegiem to dużo lepszy model upolowałbyś w Niemczech i to za mniej. Mniej wyszłoby nawet wliczając prowizję dla firmy sprowadzajacej + opłaty.
Ten IMO jest wart max. 25k PLN. Ja bym go na Twoim miejscu w ogole nie brał pod uwagę, tym bardziej że masz kawał drogi
MasterYoda - 05-09-2017, 20:32
Lancer 1.8 White No to kolejny. W moim rejonie są dwa w tym jeden po którego mogę podjechać w każdej chwili ale to są SB a mnie nie bardzo urządza taka opcja. No i ten koło mnie od handlarza a ja do nich mam jakąś awersję.
brylekVFR - 06-09-2017, 08:49
To radio to zapierdzielił ktoś😮
Matejko - 06-09-2017, 08:55
w listopadzie 2014 kupilem swojego w pelnym instyle+navi za 28000, pominę fakt ze po 1,5roku sprzedalem za ponad 30 , ale ceny tych dwoch są mocno przesadzone
MasterYoda - 07-09-2017, 22:24
1.8 sedan white Znalazłem kolejnego. Cena dość spora ale i rocznik w miarę wydaje mi się. Ale może od innej strony zacznę. Na co zwrócić szczególną uwagę oglądając Lancera? Interesuje mnie tylko i wyłącznie 1.8 z LPG ewentualnie jak będzie dobry stosunek ceny do stanu to PB i sam dorzucę podtlenek xD
RalfPi - 08-09-2017, 01:38
Witaj MasterYoda!
Na ilość właścicieli zwrócić uwagę radzę
Dlaczego nie ma zdjęć wnętrza?
Auto jest nieuszkodzone (tzn. wypadkowe? )? (sprawa do wyjaśnienia)? Tylna ramka rejestracji inna niż przednia? Co tam czy tu się wydarzyło?
MasterYoda - 11-09-2017, 21:48
Znalazłem auto u mnie w Szczecinie tylko zastanawia mnie temat naklejki umwelt. Jeśli auto było kupione w polskim salonie to czy taka naklejka ma prawo bytu? Czy nie jest to podejrzane? Tutaj LINK
RalfPi - 12-09-2017, 01:18
Moim zdaniem nie - sam mam taką. Z tego co mi wiadomo do wjazdu do centrum Berlina taka naklejka jest wymagana.
Poza tym, jeżeli wszystko jest ok z autem (a pewnie tak, bo podejrzewam, że gościu jeździł przez jakiś czas Berlin-Szczecin, a tam ani nie pogonisz, ani nie można się wlec - więc silnik miał lekką przeprawę), to godna zainteresowania oferta!
Robert_N - 12-09-2017, 07:37
Wygląda, że wszystko jest OK. Co do naklejki to się nie martw bo ja sam w swoim poprzednim aucie załatwiałem naklejkę. Oczywiście sprzedałem z tą naklejką i nie zrywałem, bo nie miałem nic do ukrycia.
MasterYoda - 12-09-2017, 14:53
To rozwialiscie moją (chyba) jedyną wątpliwość dotyczącą tego egzemplarza. Byłem zdecydowany podjechać (tylko 30km) obejrzeć to auto i teraz tym bardziej pojadę.
RalfPi - 12-09-2017, 16:14
To jedź bo jutro go już może nie być.
|
|
|