Łódzkie - warsztat skrzynia biegów
mpoplaw - 26-09-2017, 11:12 Temat postu: warsztat skrzynia biegów Poleciała skrzynia biegów w Lancerze 1,5 przy przebiegu 50 tyś, coś w środku terkocze, samochód był w ASO i w dwóch warsztatach i wydali zgodna opinię, trzeba wyjąć skrzynie i oddać do specjalisty od skrzyń biegów, macie coś polecanego w Łodzi albo w okolicy łodzi ?
Ps trzeba było kupić toyotę, żeby skrzynia w nowym samochodzie się rozpadła, co za badziewie teraz MMC robi
joujoujou - 26-09-2017, 16:15
mpoplaw napisał/a: | trzeba było kupić toyotę | Aż byś się zdziwił. W 11 lat zarżnąłem 5 skrzyń C150 w Corolli. Za każdym razem przyczyną były jak najbardziej japońskie łożyska o najwyraźniej nieco "oszczędnej" konstrukcji.
Problemy skończyły się po wysłaniu (i powrocie) skrzyni do naprawy u braci Dmowskich w Siedlcach. Wiem że od Łodzi daleko, ale pomyśl tylko, że ja tę skrzynię wysyłałem z Irlandii i się opłaciło. Od 3 lat nareszcie spokój.
http://klimatyzacja_uslug...zynie/index.htm
Nic nie stoi na przeszkodzie by zadzwonić, spytać, pogadać.
pamar - 26-09-2017, 19:39
Nie bardzo kumam ogólnie mpoplaw napisał/a: | trzeba było kupić toyotę, żeby skrzynia w nowym samochodzie się rozpadła, co za badziewie teraz MMC robi |
Kupiłeś Toyotę i Ci się skrzynia rozpadła?
mpoplaw - 27-09-2017, 06:04
joujoujou napisał/a: | Problemy skończyły się Od 3 lat nareszcie spokój |
Jak to naprawili ? Podmiana łożyska na coś normalnego ?
[ Dodano: 27-09-2017, 06:06 ]
pamar napisał/a: |
Kupiłeś Toyotę i Ci się skrzynia rozpadła? |
Kupiłem Lancera 1,5 i po 50 tyś chyba łożysko na wałku sprzęgłowym się rozpadło
joujoujou - 27-09-2017, 23:47
mpoplaw napisał/a: | Podmiana łożyska na coś normalnego ? | Dwóch łożysk.
mpoplaw - 14-10-2017, 06:24
U mnie finalnie wymienione 5 łożysk, teraz czas na obserwację czy pomogło,na razie nic nie słychać ale zobaczymy za rok
|
|
|