To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

LPG - Mitsubishi ASX 1.6 2013r jakie LPG?

murach.1984 - 28-09-2017, 09:56
Temat postu: Mitsubishi ASX 1.6 2013r jakie LPG?
Witam Wszystkich :D
jestem tutaj nowy i od razu pytanie :mrgreen:
niedawno kupiłem Mitsubishi ASX 1.6 2013r :)
jaką instalację gazową możecie mi polecić do tego silnika?
rocznie robię około 60 tys.km
dzięki :biggrin:

hendroks - 29-09-2017, 08:43

Cześć,
ja z mojego doświadczenia mogę Ci polecić instalację Landirenzo. Swoje auto zagazowałem jakiś czas temu na Łopuszańskiej w Warszawie, serwis bardzo profesjonalny a instalacja bezawaryjna. Rocznie robię około 50 tys.km. ;) Pozdrawiam

plecho1 - 29-09-2017, 09:10

Poczytaj temat o Lancerze i nie pchają się w żadną włoszczyznę bo serwis marny i drogi w porównaniu z wcale nie gorszymi polskimi instalacjami.
Sterownik w zależności od upodobań montera, wtryskiwacze Barracudy lub ACW 03. Reduktor mniej ważny bo tę szaloną moc większość obrobi :)
Najważniejszy jest dobry i uczciwy gazownik.

Krzyzak - 29-09-2017, 09:22

A ja się wyłamię i powiem, że ASX jak niemal cała obecna produkcja silników benzynowych ma gniazda zaworowe z gównolitu i niezależnie od instalacji będzie problem z głowicą.
Marcino - 29-09-2017, 20:39

Krzyzak napisał/a:
niemal cała obecna produkcja silników benzynowych ma gniazda zaworowe z gównolitu i niezależnie od instalacji będzie problem z głowicą

Bez przesady..... ogarnie się i będzie dobrze:)

plecho1 - 29-09-2017, 21:36

Delikatny materiał to na pewno ograniczenie i w takim przypadku instalacja powinna być perfekcyjnie wykonana i wyregulowana.
Krzyzak - 30-09-2017, 21:29

Marcino napisał/a:
Bez przesady..... ogarnie się i będzie dobrze:)
miejmy nadzieję - bazuję to opinii faceta, który robi STAGa w twoim mieście Marcinie i mówił, że ta firma borykała się problemami wypalania gniazd w wielu nowoczesnych silnikach i podobno kupiła jakiegoś Mitsu z silnikiem 1.6 z tymi płytkami regulującymi i po 15 tysiach głowica kaput...