To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Mitsubishi Eclipse cros

PAWELOWC - 08-10-2017, 15:07
Temat postu: Mitsubishi Eclipse cros
Hej ! Pytanie ogólne jak wam wypadł w oko nowy misiek Eclipse cros ? Czy macie przecieki jaka cena bazowa itp ?[/b]
W@sio - 08-10-2017, 20:47

Hejka! Dostałem zaproszenie na prezentację VIP w ASO w Lublinie. Po wszystkim postaram się coś skrobnąć.
macia - 08-10-2017, 22:22

W@sio napisał/a:
Dostałem zaproszenie na prezentację VIP w ASO w Lublinie

O kurde, Wasiu poproszę o autograf, może być przez internety:)

ADYN - 09-10-2017, 01:31

Ma się plasowac między ASX a Outlander. Cennik i zamówienia od grudnia. Dealerzy spodziewają się ceny od 85-90 tys za wersję bazowa (specyfikacja nieznana jeszcze) w górę.

Info od kilku dealerów - pytałem o tym o to analizując czy brać ASX czy czekać.

Swoją drogą to już teraz dystans między ASX a Outlander nie jest bardzo duży. Podobno nowy ASX - nikt tylko nie wie kiedy premiera - ma być zmniejszony. Wtedy Eclipse byłby następca / zastępca obecnego ASX a z kolei nowy ASX byłby bardziej naturalnym konkurentem Crossoveów klasy B czyli np Captur czy Stonic z długością ok 4,1m ..

W@sio - 09-10-2017, 08:09

macia napisał/a:
O kurde, Wasiu poproszę o autograf, może być przez internety:)

orajt! ale musi być na klacie :D

Firebee - 11-10-2017, 09:02

cena miminalna wg przecieków to 80tys za najtańszą wersję.
Auto w środku całkiem ciekawe, jednak malutkie, więc obawiam się, że dość wysoka cena nie przyciągnie zbyt wielu chętnych.
w końcu silniki z turbo, więc może będzie fajnie jeździć :)
zdjęcia wrzucę później

Firebee - 11-10-2017, 09:40

nowy dział na forum - Eclipse Cross
ADYN - 12-10-2017, 23:59

Ja wczoraj w AutoGT dostałem info ze wersja bazowa 93tys + 2 tys lakier wiec w sumie 95 tys....
Trochę drogo...
Z drugiej strony ciężko się upchna między ASX a Outlander....

Podano ceny: Link do posta

W@sio - 21-10-2017, 23:23

Krótka recenzja z prezentacji i rozmów z Dealerem. Generalnie auto robi pozytywne wrażenie. Mnogość opcji układu napędowego również. Po obejrzeniu filmu promocyjnego mam mieszane uczucia. Auto jest nazywane SUVem choć wg. mnie to raczej cross-over. Mówią, że auto ma "dobre" osiągi, ale liczbowo nie były podane, zaś egzemplarz przedprodukcyjny pokazany w salonie nie był wyposażony w 4B40 (1.5 GDI mivec turbo) ale w 2.2 DiD. Co mnie rozbawiło w filmie promocyjnym to to, że skrzynia CVT ma 8 przełożeń. Generalnie pokazany egzeplarz miał masę niedoróbek, po odpalwniu motrowni na desce pojawiła się choinka kontrolek ;-)

Silnik ma mieć 250Nm momentu od 1700rpm do końca. Jestem ciekawy pierwszych jazd testowych (mam już obiecane).

Czy jest wart swojej ceny? Moim zdaniem - nie. Wersja z SAWC będzie na pewno dużo droższa od bazowej 2wd. Auto jest dość nowoczesne, wygląda badzo fajnie, ale czy będzie godnym konkurentem dla C-HR? Raczej nie.

Szkoda, że MMC tak bardzo odeszło od dawnej tradycji budowania mocnych sportowych aut. Eclipse cross takim z całą pewnością nie jest.

Odrobina prywaty - z przykrością stwierdzam, że fajne auta spod znaku trzech diamentów skończyły się na ostatnim egzemplarzu EVO X final edition. Taaak ekologia... Ale jakoś inni producenci mogą budować auta o mocy 300+...