To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer - oświetlenie schowka pasażera

sharky - 25-10-2017, 17:40
Temat postu: Lancer - oświetlenie schowka pasażera
Czy w Lancerach występowało fabryczne oświetlenie schowka pasażera? U mnie nie ma podświetlanego schowka i bardzo mnie to denerwuje. Według mnie taki gadżet powinien być montowany w każdym aucie.
matik0109 - 25-10-2017, 23:49

wydaje mi się, że nie było ale ja będę montował sam wystarczy krańcówka ze sklepu za kilka zł chyba 2/3 lampka albo pasek led i podłączyć zasilanie :)
sharky - 26-10-2017, 13:29

Też myślę właśnie nad zamontowaniem jakiegoś ledowego oświetlenia + wyłącznika krańcowego z podpiętym na stałe zasilaniem tak aby niezależnie kiedy otworzy się schowek było jasno, a nie tylko w przypadku przekręcenia kluczyka w stacyjce lub włączenia świateł pozycyjnych. Skąd najlepiej je pociągnąć stałe +12V? Zapalniczka odpada, napięcie pojawia się po kluczyku.

Brak fabrycznie podświetlanego schowka przerabiałem już w moim poprzednim aucie: http://klubpumy.pl/viewtopic.php?t=7948 Ale tutaj było ono łatwo do zrobienia, ponieważ fabrycznie było do tego przystosowane i inne modele Forda je miały.

wiewioor - 26-10-2017, 18:23

sharky napisał/a:
Skąd najlepiej je pociągnąć stałe +12V? Zapalniczka odpada, napięcie pojawia się po kluczyku.

Można 12+ pociągnąć od górnej lampki prawym słupkiem.

Maciek6778 - 17-02-2018, 14:28

Zamieściłem to wcześniej w innym temacie, ale tutaj lepiej pasuje;)
Dla zainteresowanych prosty patent na podświetlenie schowka (mnie osobiście bardzo przeszkadzał jego brak..)
Wyłącznik krańcowy idealnie pasuje w miejsce pokazane na zdjęciu, zasilanie przeciągnięte w słupku z lampki na podsufitce.

DSC_8112 by Maciek6778, on Flickr

DSC_8116 by Maciek6778, on Flickr