Outlander II Ogólne - czy w outlanderze 2 jest podświetlany przełącznik lusterek?
RAFGST - 06-11-2017, 11:55 Temat postu: czy w outlanderze 2 jest podświetlany przełącznik lusterek? Pytanie jak w temacie, Czy w outlanderze 2 jest podświetlany przełącznik regulacji lusterek bo niewiem czy żarówka spalona czy bezpiecznik. To samo dotyczy przełącznika podgrzewania foteli, jak włącze podgrzewanie to świeci chyba zielonym kolorem, ale jak wyłącze ( a jest tam malutkie okienko) jakby do ciągłego podświetlania i też niewiem czy jest spalona żarówka czy może włącznik jest podświetlany tylko podczas ogrzewania. Wydaje mi się ze powinno byc oświetlony włącznik bo jak wieczorem trafić ?
sla - 06-11-2017, 12:29
Nie są podświetlane
m4rud3r - 06-11-2017, 19:27
Co do ogrzewania foteli: są 2 tryby grzania: LO i HI , LO - gdy go pstrykniemy to świeci na zielono w okienku przy nim , HI -świeci na kolor pomarańczowy, jak wyłączony = ciemność. Tak samo jak z przełącznikiem szyb (tylko kierowcy przełącznik ma podświetlenie, bieda jak cholera). Jak trafić ? na czuja, człowiek się przyzwyczaja z czasem
lyczko - 07-11-2017, 14:45
Odnośnie przełączników podgrzewania foteli to u mnie w fotelu pasażera się świeci na czerwono gdy jest wyłączony oraz oczywiście przy HI i LO na pomarańczowo lub zielono.
Natomiast w fotelu kierowcy brak czerwonego podświetlenia, więc podejrzewam, że spalona żaróweczka
RAFGST - 07-11-2017, 15:18
acha, czyli sprawdzę przełącznik i żarówke, dzieki za pomoc
bolo73 - 08-11-2017, 15:37
U mnie w c-croserze przyciski od podgrzewania są podświetlane w stanie spoczynkowym.
m4rud3r - 08-11-2017, 17:42
U mnie przełącznik od foteli żaden nie świeci w trybie spoczynku. Ma Ktoś może schemat jak się do nich dobrać ?
lyczko - 09-11-2017, 14:31
Wątpie, żeby to było zarezerwowane dla C-Crossera i 4007, chociaż kto wie...
sla - 09-11-2017, 14:40
Nie zapominajcie o pewnym paradoksie polegającym na tym, że Peugeot i Citroen w przeciwieństwie do Mitsubishi były montowane w Japonii.
m4rud3r - 09-11-2017, 17:18
Mój VIN jest japoński więc w weekend z ciekawości rozbiorę te przełączniki jak namierzę jak to zrobić bez ich destrukcji i sprawdzę czy przepaliła się żaróweczka czy wybrakowane są
RAFGST - 10-11-2017, 07:25
Mój vin również jest "J"Japoński, chyba równieź spróbuje się dobrać do tego przełącznika i sprawdzę czy faktycznie żaróweczka jest przepalona czy może jej tam nie ma
m4rud3r - 11-11-2017, 14:21
https://drive.google.com/open?id=1wBu8KL0i9RAknB1Z_aR5w5ptd09hlPKP Tutaj zdjęcie wnętrza przełącznika. Wychodzi na to , że jest żaróweczka. Po weekendzie podmienię i zobaczę czy świeci. Za kolor podświetlenia odpowiada plastik wewnątrz obudowy przełącznika. Przełącznik kierowcy od środka jest taki sam
RAFGST - 11-11-2017, 20:44
Ciekawe czy ta żarówka jest wymienna. Na zdjęciu widać że jest jedną żarówka. To znaczy że ona podświetla ogrzewanie w trybie wolnym/szybkim i jeszcze stanie spoczynku? Czy tam może są jeszcze 2 mniejsze zarowki
m4rud3r - 11-11-2017, 21:03
Ona podświetla tylko ikonke informującą o roli przycisku. Za podświetlenie wybranego trybu ogrzewania HI / LOW odpowiadają dwie diody male prostokątne - zielona i pomarańczowa, widać je na zdjęciu z końcówką 140636. Żarówka jest wymienna - cały ten szary cokolik w którym ona siedzi się wyciąga do góry. Niestety dzisiaj nie miałem jak nabyć takowej, ani skąd wziąć białego LEDa do testu w jej miejsce.
Tak to wygląda po wymianie żaróweczki https://photos.app.goo.gl/TtWma4Scv0a11VHv1
Nie wstawiłem LEDa, bo ten co kupiłem nie chciał coś współpracować z autem, a nie miałem czasu w pracy aby nad tym pokombinować, więc miejsce przepalonej żarówki zajeła taka sama ale nowa koszt: 1 zł / sztuka
RAFGST - 15-11-2017, 13:59
i fajnie teraz to wygląda, dzisiaj też kupię żarówki i wymienie
|
|
|