To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.2 DID] Co oznacza błąd nr 34

Hunter79 - 17-11-2017, 16:26
Temat postu: [3.2 DID] Co oznacza błąd nr 34
Walcząc z niesprawnością napędów "wymrugałem" dwa błędy 33 (czyli czujnik na reduktorze) oraz właśnie 34 ? Może ktoś wie co oznacza ten błąd?
zbyszekm2 - 17-11-2017, 17:04
Temat postu: Re: Co oznacza błąd nr 34
Hunter79 napisał/a:
Walcząc z niesprawnością napędów "wymrugałem" dwa błędy 33 (czyli czujnik na reduktorze) oraz właśnie 34 ? Może ktoś wie co oznacza ten błąd?

Napisz jaki masz objaw?

Hunter79 - 17-11-2017, 18:51

Kilka dni wcześniej straciłem przedni napęd. Początkowo słyszałem silniczek przy zmianach napędów jednak przednie kontrolki przestały się palić i przód nie działał. Następnie chciałem sprawdzić wiązki przewodów przy zaworkach i po tej operacji - 4 kółka zapalają się na chwilę przy odpalaniu następnie pozostaje tylko mrygająca kontrolka dyfra. Sprawdziłem bezpieczniki są ok, sprawdziłem czujniki na skrzyni i jeden będę u Ciebie zamawiał, jednak po operacji z wiązką nie dochodzi napięcie do silniczka w dyfrze?? Spaliłem jakiś moduł czy coś jeszcze jest po drodze ??Wymrygane błędy 33 i 34.
zbyszekm2 - 20-11-2017, 08:49

Hunter79 napisał/a:
Kilka dni wcześniej straciłem przedni napęd. Początkowo słyszałem silniczek przy zmianach napędów jednak przednie kontrolki przestały się palić i przód nie działał. Następnie chciałem sprawdzić wiązki przewodów przy zaworkach i po tej operacji - 4 kółka zapalają się na chwilę przy odpalaniu następnie pozostaje tylko mrygająca kontrolka dyfra. Sprawdziłem bezpieczniki są ok, sprawdziłem czujniki na skrzyni i jeden będę u Ciebie zamawiał, jednak po operacji z wiązką nie dochodzi napięcie do silniczka w dyfrze?? Spaliłem jakiś moduł czy coś jeszcze jest po drodze ??Wymrygane błędy 33 i 34.

Jesli zapali sie migaaca kontrolka po srodku to nic nie przestawisz , jest to sygnał że właczył się system awaryjny i zostaje na pozycji kótra jest akturalnie.
Po przekręceniu stacyjki uruchamia się system sprawdzający żarówki. i jeśli wszystko jest OK. ro wyświetlą się aktualne ustawienie, jeśli coś jest nie tak zapali się lampka migająca po środku.
Dopóki nie wymienisz uszkodzonego czujnika nic nie zrobisz.

Hunter79 - 25-11-2017, 18:46

Czujnik wymieniony ale nadal coś nie funkcjonuje. Po przełączeniu na 4h na chwilę zapalają się wszystkie koła następnie wszystko gaśnie i świeci tylko migająca pomarańczowa. Zaworki sprawdzone czujniki sprawne, gdzie teraz szukać przyczyny ?????
zbyszekm2 - 27-11-2017, 15:52

Hunter79 napisał/a:
Czujnik wymieniony ale nadal coś nie funkcjonuje. Po przełączeniu na 4h na chwilę zapalają się wszystkie koła następnie wszystko gaśnie i świeci tylko migająca pomarańczowa. Zaworki sprawdzone czujniki sprawne, gdzie teraz szukać przyczyny ?????

Jeśli robi to na postoju to jeszcze jakiś czujnik jest do wymiany.