To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Kamera cofania

boom-er - 14-12-2017, 14:54
Temat postu: Kamera cofania
Pytanie o instalację kamery cofania-czy jest podprowadzona fabrycznie do klapy pojazdu?Może ktoś z szanownych forumowiczów ma wiedzę na ten temat.Pytam ponieważ chciałem zainstalować kamerę w puste miejsce w klapie bagażnika.
tokyo - 14-12-2017, 20:37

jest ale tylko do pewnego momentu w instalacji auta
zalezy jaka masz ver auta
ale nie stanowi to zadnego problemu

boom-er - 16-12-2017, 20:14

Mam wersję wg.specyfikacji intense cvt +,zdradzisz więcej szczegółów co do tej instalacji?
gomix - 10-01-2018, 13:09

Witam, instalowałem kamerkę jakieś półtora roku temu. Wykonałem to sam. Instalacja jest dość prosta, ale zajmuje jakieś 2 godzinki. Kamerka zabudowane w miejsce do tego przeznaczone. Instalacja pociągnięta z tylnej lampy cofania. Radio zakupione od Chińczyka S100 (dostępne na Allegro). Jestem zadowolony i nie ma żadnych problemów z kamerką podczas użytkowania. Kamerka powinna posiadać diody podświetlające, aby działała w nocy. Trochę kłopotu może dostarczyć rozebranie tylnej klapy, trzeba energicznie pociągnąć plastik do siebie, można uszkodzić kołki montażowe, ale dostępne są w sklepach. Ja uszkodziłem 3 szt, ale demontowałem klapę, gdy było dość zimno. Miłej instalacji
rezon - 10-01-2018, 17:32

gomix napisał/a:
Kamerka powinna posiadać diody podświetlające, aby działała w nocy.
to niezbyt dobrze się sprawdza. Diody mają małą moc i słaby zasięg. Lepiej szukać kamer z większą czułością - np. 0,1Lux