To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Chce kupić Lancera

freddros - 22-12-2017, 10:18
Temat postu: Chce kupić Lancera
Witam

Co sądzicie o tym aucie?

https://www.otomoto.pl/of...t-ID6z4Qea.html

zbychu74 - 22-12-2017, 12:58

Auto fajne,dzwoń i pytaj o wszystko.
Kierownica tak wygląda u mnie po 270tyś

konradod - 22-12-2017, 14:20

Fajne sreberko ale kiera i gałka i mieszek troche za bardzo ztyrane jak na ten przebieg. Przynajmniej ja tak sądze.
Hornet - 22-12-2017, 14:55

To ogłoszenie przykuło wczoraj moją uwagę z jednego powodu:
2005 i polift ?
Z tego co wiem, to lift był w 2006.

FredPL - 31-01-2018, 23:05

Podepnę się pod temat z takim o to ogłoszeniem https://www.otomoto.pl/of...c-ID6zxMDN.html

Auto stoi kawałek od mojego domu, byłem je oglądać dziś (co ciekawe nie zastałem nikogo na miejscu) i obejrzałem je z zewnątrz, na pierwszy rzut oka wydaje się być ok, jest małe ognisko rdzy przy wlewie paliwa (chyba ktoś uderzył pistoletem przy tankowaniu), brakuje też osłony prawego nadkola z przodu, tak poza tym nie rzuciło mi się nic w oczy. Na co powinienem zwrócić uwagę i o co powinienem pytać?

nubi - 01-02-2018, 01:56

No nie wiem, trochę drogo mi się wydaje. Lepiej zacznij od oglądania od spodu i środka a nie że tam blacha stuknieta.
Podepnij ODBII i zaczytaj kody błędów. Jak miska olejowa? - cieknie? Ruda wcina podwozie? - konserwacja 1500+zł. Tarcze biją? Poduszki silnika (1000zł)? - szarpie ? Koła na zimę są? (1000+zł) ...

Gatka diagnosty przy przeglądzie - wylewny, nudzi mu się:
- Panie, patrz pan, nissan qashqai - wahacze gniją co 7 lat, 2400 za strone trzeba dać, a blacha z wierzchu? - piękna,
itd....
A i ... [prtzekleństwo] - co za popularny przebieg 167..168 kkm. No jak z reklamy komórek :)

[edit]
Tak jeszcze popatrzyłem. Osłona (jej wygląd) kolektora wydechowego dobrze rokuje. Silnik myty?. Hak z tyłu? - ciekawe czy często służył. Wypastowany jak pies - po kilkunastu deszczach pewnie "wypłowieje" np. przy lusterkach, i zobaczymy mrowie małych, białych odprysków (warto dokładnie sprawdzić rant maski, tak prawie z lupą). Kiera wygląda dobrze - o ile nie jest przypastowana (zmocz ręce i pomacaj). Opis samochodu jakiś optymistyczny - czujnik deszczu? (były?), oryginalne radio? - każde jest oryginalne :P Pierwszy właściciel - w Polsce? Wygląda ładnie (mój też tak wyglądał przy kupnie). Aha, wiesz że siedzisko pasażera jest bardzo niskie?

FredPL - 01-02-2018, 16:51

Podjechałem dziś po pracy jeszcze raz go obmacać:
- wysokość siedzenia mi nie przeszkadza, mam 188cm i było ok
- silnik pracuje równo i jest czyściutki wiec raczej ktoś go przynajmniej przetarł
- nie wiadomo kiedy był wymieniony rozrząd więc trzeba się raczej liczyć z wymianą (brak FV, wpisu w książce serwisowej czy nalepki w komorze silnika)
- sądząc po karteczkach termin wymiany oleju minął we wrześniu 2017 (10W40)
- ostatni tłumik do wymiany (skorodowany)
- klimatyzacja działa (prędkości, regulacja temperatury, regulacja skąd ma dmuchać)
- zgasiłem auto, odpaliłem i check engine już nie zgasł
- koła z przodu zimowe, z tyłu wyglądają na letnie
- radio na pewno nie jest seryjne ;)
- nie ma rdzy przy wlewie paliwa
- prawy błotnik z przodu chyba był wymieniony (niby nic strasznego, sam mam oba z przodu wymienione)
- po otwarciu prawych drzwi na progu jest jakaś dziurka?

Na przejażdżkę nawet go nie brałem jak sobie policzyłem 10k za auto, 1k za rozrząd, 1k opony, mam wrażenie, że uda mi się coś znaleźć taniej. btw. warto brać lancera 2.0 ale nie Sporta? Stoi sobie w Dębicy i zastanawiam się czy nie podjechać obejrzeć ( https://www.otomoto.pl/of...v-ID6zu1eF.html ).

Na koniec parę zdjęć i Vin dla potomnych JMBLNCS9W4U002917.
https://imgur.com/a/Xc5CQ

Hornet - 01-02-2018, 17:37

FredPL napisał/a:
warto brać lancera 2.0 ale nie Sporta?

To rzadka w naszym kraju wersja, nawet nie wiem czy jest na forum jakiś posiadacz...