Pajero III - Demontaż głowicy
Grzegorz76 - 21-01-2018, 20:49 Temat postu: Demontaż głowicy Witam.
Prawdopodobnie poleciała mi uszczelka lub pękła głowica, objawy to słabe ogrzewanie na postoju i b±belkowanie w zbiorniczku. Moje pytanie czy do zdjęcia głowicy potrzebny jest kanał/podno¶nik
Czy dostęp do wszystkiego jest od góry pytam bo chciałbym niebawem się za to zabrać ale niestety u mnie nie mam kanału a nie chciałbym w połowie roboty wzywać lawetę. Płyny ustrojowe dam rade zlać bez kanału.
zbyszekm2 - 22-01-2018, 13:05 Temat postu: Re: Demontaż głowicy
Grzegorz76 napisał/a: | Witam.
Prawdopodobnie poleciała mi uszczelka lub pękła głowica, objawy to słabe ogrzewanie na postoju i b±belkowanie w zbiorniczku. Moje pytanie czy do zdjęcia głowicy potrzebny jest kanał/podno¶nik
Czy dostęp do wszystkiego jest od góry pytam bo chciałbym niebawem się za to zabrać ale niestety u mnie nie mam kanału a nie chciałbym w połowie roboty wzywać lawetę. Płyny ustrojowe dam rade zlać bez kanału. |
Nie jest potrzebny kanał.
Grzegorz76 - 27-01-2018, 18:18
Tak siedzę i studiuje manuala i wynika, że chłodnica EGR jest chłodzona ciecz± Jakie mog± być objawy jej uszkodzenia? teoretycznie też może b±blować w zbiorniczku i zapowietrzać się układ ? U mnie nie paruje z wydechu płyn, olej czysty
ajo1212 - 27-01-2018, 22:27
Dla sprawdzenia chłodniczke możesz pomin±ć na chwilę by jej nie przegrzac bo wtedy może się rozszczelnic
Grzegorz76 - 28-01-2018, 15:04
Dalej bombluje czyli to nie to. Nic tylko zakasać rękawy i do boju z głowic±. Jak zdejmowałe¶ głowice to kolektor wydechowy odkręcałe¶ na samochodzie od głowicy czy wyszedł z głowic±
zbyszekm2 - 29-01-2018, 08:04
Grzegorz76 napisał/a: | Tak siedzę i studiuje manuala i wynika, że chłodnica EGR jest chłodzona ciecz± Jakie mog± być objawy jej uszkodzenia? teoretycznie też może b±blować w zbiorniczku i zapowietrzać się układ ? U mnie nie paruje z wydechu płyn, olej czysty |
Je¶li dojdzie do rozszczelnienia chodniczki EGR to w układzie chłodzenia wzro¶nie ci¶nienie i będzie bomblować.
|
|
|