To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[04-13]Colt CZx - niskie ciśnienie w spryskiwaczu przedniej szyby

Anonymous - 26-03-2007, 09:50
Temat postu: niskie ciśnienie w spryskiwaczu przedniej szyby
pierwszy post :smilebox:

witam wszystkich forumowiczów :) chciałbym się Was podpytać czy również macie podobny problem do mojego. chodzi o spryskiwacz przedniej szyby a konkretnie o bardzo niskie ciśnienie płynu. wygląda to mniej więcej tak, że zamiast efektu rozpylenia na całą szybę płyn leje się cienkim strumykiem na ok 30 cm od dolnej krawędzi szyby. o porządne wyczyszczenie górnej części szyby jest przez to bardzo trudno. auto jest jeszcze na gwarancji i już dwa razy byłem z tym w aso (margo gdańsk, nie polecam) gdzie, jak powiedzieli, 'przedmuchali' układ. efektu jednak brak.

auto mam już dwa lata i z tego co pamiętam tylko przez pierwsze kilka miesięcy spryskiwacz działał jak należy. potem ciśnienie już tylko spadało :(

ktoś ma podobne doświadczenia?
pozdro

michalp - 26-03-2007, 15:38

Witamy kolejnego CZx-a. Rośniemy w siłę :)

Nic takiego nie miałem, ale wygląda na to, że coś z pompką się dzieje, skoro nie pomaga przeczyszczanie.

Sprawa jest ewidentna, od takich rzeczy masz gwarancję, złóż oficjalne zgłoszenie reklamacyjne (przecież to zagraża bezpieczeństwu twojemu i pasażerów!). ASO ma to naprawIć, a nie naprawIAć.

Hubeeert - 26-03-2007, 16:05

Raffix, objawy ktore opisujesz pasuja do tego co mi sie przydarzylo w VW.

Otoz na skutek podrozy z otwartym korkiem wlewu plynu nalapalem tam syfu.
Po 5 czyszczeniu ktore pomagaly na krotko kazalem wymienic spryskiwacze i wyplukac aly uklad (patrzylem co robia)

I pomoglo.

U Ciebie poniewaz problem narasta obstawiam ze gdzies jakis syfek siadl i obrasta brudem zapychajac instalacje lub co rowniez prawdopodobne - spada napiecie na zasilaniu pompki przez coraz bardziej zasyfione styki.

Pozdrawiam

Anonymous - 26-03-2007, 17:04

dzięki za podpowiedź :) przez moment już zacząłem przyjmować do wiadomości (sugestia aso), że 'ten typ tak ma' ale przecież pamiętam że kiedyś wyglądało to inaczej a chyba jestem normalny...

będę reklamował choć na samą myśl o wizycie w margo mi się odechciewa. koszą jak za zboże i jeszcze ci powiedzą że 'ten typ tak ma'. po ostatnim przeglądzie nawet nie dostałem wydruku z wynikami z komputera...

Anonymous - 26-03-2007, 20:52

[quote="Raffix"]dzięki za podpowiedź :) przez moment już zacząłem przyjmować do wiadomości (sugestia aso), że 'ten typ tak ma' ale przecież pamiętam że kiedyś wyglądało to inaczej a chyba jestem normalny...

będę reklamował choć na samą myśl o wizycie w margo mi się odechciewa. koszą jak za zboże i jeszcze ci powiedzą że 'ten typ tak ma'. po ostatnim przeglądzie nawet nie dostałem wydruku z wynikami z komputera...[/quote]

hmmm - to dobrze że mieszkam w Białymstoku....:) - ale "ten typ tak nie ma" - jako że mam już "typa" ponad rok i spryskiwacz działa jak najbardziej prawidłowo podpiszę się pod przedmówcami ;)