To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero I - pajero 2.6 rodzaje gaznikow

daglas922 - 10-02-2018, 15:50
Temat postu: pajero 2.6 rodzaje gaznikow
witam , jestem posiadaczem dwóch pajero 2.6 86r z uszkodzonym silnikiem i 88r ze sprawnym silnikiem ale niesty mocno skorodowany . Zamierzam przełożyc ten sprawny silnik i mam do was pytanie czym różnią się te silniki ?
niby dwa silniki to G54B , zauważyłem że różnią się gaznikami i troche kolektorem wydechowy , podciśnienia i wiązka elektryczną , czy bez problemu będę mógł przerzucić gaźnik?

Pozdrawiam

[ Dodano: 11-02-2018, 19:04 ]
pomoże ktoś ?

boczek140 - 12-02-2018, 14:53

Co do różnic to jest jeszcze trochę inna głowica, jedna ma hydrauliczne regulatory zaworów ( ten starszy nie)
w 88 jest też inny ukłąd wydechowy, końcówka montowana chyba na 3 sruby z katalizatorem, w tym starszym tego nie ma i nie ma sondy lambda (chyba).

Starszy też nie ma kanistra par paliwa, jeśli mnie pamięć nie myli

Ale możesz wymienić śilnik z wiązką od komputera, tą co idzie w ścianie grodziowej od strony pasażera i będzie trybić, reszta jest taka sama.

daglas922 - 07-03-2018, 06:49

wiem , ale oprucz wiązki musial bym przekładać podciśnienia , bo w tym drugim nowszym gaźniku jest tego wiecej , przełożyłem juz tylko gaznik , teraz mam problem z podcisnieniami , potrzebuję schamatu pajero 2.6 86r...
boczek140 - 07-03-2018, 14:07

a który gaźnik włożyłeś ? nowszej czy starszej generacji ? jak będę w domu to mogę podesłać schemat ale one są mało czytelne.