To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lancer Ogólne - chęć zakupu lancera evo 4 rs

Anonymous - 26-03-2007, 10:53
Temat postu: chęć zakupu lancera evo 4 rs
witam mam na oku lancera evo 4 rs
jest on sprowadzony z japoni
ale jest do wymiany lewy przedni błotnik maska zderzak. no i może lampa..
chodzi też o zmiane wnętrza na lewą strone..

jakie są możliwości zrobienia tego w polsce i kto i gdzie by się tego podjął???

pozdrawiam LongR

Serek - 26-03-2007, 20:07

Jeżeli chodzi o lampy to nie masz wyboru - musisz wymienić na odpowiedniki przystosowane dla ruchu prawostronnego. Obie. Zresztą nie tylko lampy.
Jeżeli chodzi o zmianę przeznaczenia auta z LHD na RHD to ... nie napiszę nic, ponieważ nie będzie to fachowa opinia. Nic ponad to, że będziesz zmuszony szukać drugiego takiego Lancera na części. Z kierownicą po właściwej stronie oczywiście.

Anonymous - 27-03-2007, 12:59

przekładka wcale nie jest taka prosta jak sie wydaje zaczynając od drobnych elementów takich jak wycieraczki, fotele, kokpit, pedały kończąc czasem na przeróbkach komory silnika. Takie cos warto dooobrze przemysleć bo koszty czasem są większe niż sie wydaje.

Ja tez byłbym zainteresowany autem z japoni ale tu nie mam wyjścia bo chce Legnum VR4, a gdzie to zrobić - myslę ze nie ma problemu

Serek - 28-03-2007, 15:10

Teoretycznie rzecz biorąc czeka Cię konstruowanie przedniej części pojazdu. Jeżeli nie zdecydujesz się na cięcie i spawanie to zmiana układu ściany grodziowej jest nie lada wyzwaniem. Zazwyczaj modele z dalekiego wschodu służą jedynie do przeszczepów organów. Koszt prawdopodobnie przekroczy wartość identycznego pojazdu przystosowanego do ruchu prawostronnego. Czy zatem warto? Tak, jeżeli czujesz się na siłach, jesteś cierpliwy, masz wolną gotówkę, warsztat do własnej dyspozycji, kilku osób z doświadczeniem i odpowiednią wiedzą.
puntspusy - 30-03-2007, 06:59

jezdzi po polsce kilka skylinow z kierownica po prawej stronie przywiezionych z niemiec, nie wiem dokladnie jak ich wlasciciele to zrobili ze mogli te auta zarejestrowac bez zmiany kierownicy ale wydaje mi sie ze obejsciem sa wlasnie papiery tego auta ze jest z niemiec a nie z japoni czy UK, urzednik sie nie przyczepi, ciekaw jestem jak sie zalatwia sprawe z chlopakami na przegladzie, bo skoro skyline go przeszedl to dlaczegoby evo nie mogl, zagadkowe jest to dla mnie czy te skyliny jezdza legalnie jesli tak to kupilbym sobie evo z angli... :-X
a jesli chodzi o przekladke to daj sobie z nia spokoj, ludzie maja problem z przerobieniem laguny czy omegi ktorych czesci sa dostepne, wiec z lancerem bym sobie odpuscil - jedna wielka rzezba bedzie

Anonymous - 01-04-2007, 01:05

Kup sobie , kup z Anglii. U nas w sprawach administracyjnych nawet niemożliwe jest możliwe. Tylko jak będziesz wyprzedzał ? Z prawej strony ? Jechałem ze znajomym prosto po sprowadzeniu Vauxhallem Astrą z Anglii. Po prostu męka.Co chwilę pytał się mnie czy może wyprzedzić bo on za cholerę nic nie widział ze swojego miejsca. Astra już po przekładce.Z tym samochodem nie ma większych problemów.Nie wiem jak jest z Mitsu.