To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Szarpnięcia na małych obrotach....

Anonymous - 26-03-2007, 13:15
Temat postu: [CAxA] Szarpnięcia na małych obrotach....
Witam wszystkich coltomaniaków. Mam mały problem z moim coltem , a mianowicie jeżeli jade na biegu 2 to przy dodawaniu gazu czuje delikatne szarpnięcia i tak samo jest na biegu 3 czy wiecie moze co jest tego przyczyna. dodam ze stało sie tak po wymian ie paska i filtrów w moim colcie.
Anonymous - 26-03-2007, 13:36

Napisz dokładniej, co to sa auto, jaki silnik itd. Za szarpanie obwiniałbym raczej świece i przewody zapłonowe, ala zastanawiam się też nad jedną rzeczą: rozrząd. Jeśli był przestawiony i doregulowany zapłonem, a teraz rozrząd został poprawnie złożony - ale już bez regulacji zapłonu, mogłyby występować jakieś dziwne zachowania. Czy auto normalnie pracuje na wolnych obrotach, nie łąpiemuła przy przyspieszaniu?
Anonymous - 26-03-2007, 18:37

Ja miałem podobny problem ze szarpaniem samochodem jak zmieniłem stare świeczki NGK na nowe Beru, przy dodawaniu gazu, szczegulnie na rozgrzanym silniuku, wyrażnie odczuwałem dziurę w mocy i lekkie szarpanie, musiałem bardzo spokojnie jechac aby nie szarpało. jak zakręciłem stare ngk wszystko wrócilo do normy. sprawdz w jakim są stanie i podaj wiecej danych o swoim samochodzie.
Anonymous - 27-03-2007, 08:02

Dobrzepiszecie ale może być jeszcze jedna przyczyna zrąbane wtryski. albo lewe powietrze.
mazi22 - 30-07-2010, 20:38

Witam Znalazłem po poszukiwaniu i odgrzewam temat dla mnie niestety aktualny.
Ale do rzeczy, filtry wymienione olej sprzęgło rozrząd kompletny świece a problem jak u kolegi wyżej taki sam.
Jadę sobie powolutku w korku np. n 2 bez gazu a po naciśnięciu w pierwszym momencie szarpnięcie tak się dzieje za każdym razem na każdym biegu, kiedy po puszczeniu gazu chcę przyśpieszyć potem już gładko wchodzi na obroty i jedzie jak fabryka zrobiła. Tak samo jest przy zmianie biegów szarpnięcie i potem ok. Zaczyna mnie to już wk… Mam pytanie, co to może być przepustnica silniczek krokowy ….? I jeszcze jedno pytanko znacie jakiegoś dobrego speca od miśków w gdańsku lub okolicach. Bo u tych, co byłem to żal słów.

ozzy89 - 31-07-2010, 15:11

Poleciłbym czyszczenie silniczka krokowego, potem przepustnicy wraz z ustawieniem śrubki zgrubnej i naciągnięciem linki gazu, a na koniec ustawienie TPS - u :wink: