To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - [CJ1A 1.3] Wolne obroty.

Miroslaw1305 - 26-03-2007, 21:02
Temat postu: [CJ1A 1.3] Wolne obroty.
Witam Wszystkich.Mam takie pytanie czy jezeli jade na plaskim terenie na 2 biegu przy wolnych obrotach "bez gazu", samochud powinien jechac wmiare plynnie czy zacznie sie dławić??
Mam silnik 1.3 CJO.
Poprzednio mialem Suzuki Swifta i nawet na 3 biegu mogłem tak jechac :)
Silnik rozgrzany na wolnych obrotach pokazuje 750
A na zimnym 1600 i szybko spada
Za wszelkie odpowiedzi serdecznie dziekuje.

Anonymous - 27-03-2007, 08:08

na 2 biegu może ale nie powinien się dławić, na 3 już się zdławi. Obroty masz dobrze ustawione z tego co widzę, może te wolne ciut za wysokie ale w normie. Co do Swifta tam wolne obroty są ustawiane pomiędzy 1000-1100 dlatego się nie dławił.
Anonymous - 27-03-2007, 08:11

moj na 1,2,3,4 jedzie płynnie znaczy toczy sie i nie ma problemu, a na 5 nie sprawdzalem
ROMEL - 28-03-2007, 09:03

Hmmm....

A co powiecie na to.... że takie jazdy na wolnych obrotach generują w pewnych monetach największe obciążenia biorąc pod uwagę do porównania pełny wachlarz obrotowy..... na bebechach silnika.... Rozumie korek w mieście i na drugim biegu sobie pyrkamy... ale trzeci / czwarty bieg to już dla mnie nieporozumienie........

PZDR

Anonymous - 28-03-2007, 17:08

ROMEL napisał/a:
Hmmm....

A co powiecie na to.... że takie jazdy na wolnych obrotach generują w pewnych monetach największe obciążenia biorąc pod uwagę do porównania pełny wachlarz obrotowy..... na bebechach silnika.... Rozumie korek w mieście i na drugim biegu sobie pyrkamy... ale trzeci / czwarty bieg to już dla mnie nieporozumienie........

PZDR

jeśli chodzi o moją wypowiedź ty była tylko ciekawość, i dowiedzialem się m.in. ze mozna coltem spokojnie ruszać z 4 :) ale to bylo tylko raz :D

ROMEL - 28-03-2007, 17:20

No niby coś w tym jest... trzeba spróbować żeby wiedzieć,,, :?

A jak tam? po tym ruszaniu z czwartego biegu długo sprzęgło śmierdziało :?: :roll:

PZDR

Anonymous - 28-03-2007, 20:07

ROMEL napisał/a:
No niby coś w tym jest... trzeba spróbować żeby wiedzieć,,, :?

A jak tam? po tym ruszaniu z czwartego biegu długo sprzęgło śmierdziało :?: :roll:

PZDR

wogole :wink: serio serio, sam sprawdź