To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Ogólne - Zbiornik paliwa cieknie

ruks - 10-04-2018, 10:36
Temat postu: Zbiornik paliwa cieknie
Dosięgnął mnie standardowy temat w Pajero czyli cieknie zbiornik paliwa.
Który zbiornik polecacie i dlaczego?
Na e-pajero widzę w ofercie 3 rodzaje: metal, tworzywo i kewlar.
Panie Zbyszku również bardzo proszę o podpowiedzi i czy ewentualnie coś jeszcze przy okazji zbiornika powinno się zrobić? Czy są do Pajero jakieś większe zbiorniki czy wszystko to kopie oryginału. Ja potrzebuję do PIV Long.
Narazie widzę że cieknie z plastikowej osłony zbiornika przy połowie paliwa, nie udało mi się stwierdzić gdzie dokładnie jest źródło wycieku bo nie miałem czasu zdejmować osłony. Przy wlewie w zasadzie sucho.
Czy samodzielna wymiana jest trudna i jakie niespodzianki można napotkać bo zastanawiam się czy robić sam? Wymieniałem kiedyś w plaszczaku i właściwie większych trudności nie napotkałem, obawiam się jednak o problem z odkręceniem śrub.
W archiwum nie znalazłem podpowiedzi więc można by stworzyć z tego postu kompendium o wymianie zbiornika i podpiąć u góry.

igor - 10-04-2018, 13:06

Wymieniałem w swoim poprzednim na ten metalowy z e-pajero. Po ponad dwoch latach nic się z nim nie działo. Więc spokojnie można go kupować jak nie chcesz wywalać kasy na te z tworzyw, któe są lżejsze.
Wymiana może i nie jest trudna ale zważając na gabaryty może być w pewnych warunkach uciążliwa.

ruks - 10-04-2018, 13:16

Zastanawiam się jeszcze czy z tworzywa nie będzie lepszy w terenie. Kewlar tłumi drgania więc może będzie większą żywotność?
KrzysiekC - 15-03-2019, 10:33

Zbiornik z kewlaru jest sztywniejszy czyli bardziej kruchy, metal jest bardziej ciągliwy.
Maiłem Klientkę, która ziczyła zbiornik z Kewlaru pa najechaniu na coś.