Zloty i Spoty - Zlot udzial w imprezie FESTYN RODZINNY W PIOTROWICACH 17.06.
wojmi1 - 27-03-2007, 16:21 Temat postu: Zlot udzial w imprezie FESTYN RODZINNY W PIOTROWICACH 17.06. 17.06.07 -- dostalem propozycje udzialu a raczej zorganizowania zlotu przy imprezie rodzinnej w Piotrowicach
/wiocha gdzie mieszkam/ o tyle ciekawa sprawa ze mozna by sie spotkac i skorzystac troche wypromowac- marke i MitsuManiakow. Obecnie trwa organizacja mediow tzn tv regionalna, radio, gazety.
Juz wiiadomo ze bedzie: katering zapewniony , karuzele, zamki dmuchane, koncert plenerowy przy szkole, zawody, parada , raid rowerowy itp.,
Impreza ma miec charakter rodzinny integracyjny, wiec z nastawieniem na biesiadowanie i na zabawy dla dzieci,
pokazy
Gdzie to jest 50 km od katowic ok 50 km od Bielska 35km a12km na polnoc od Andrychowa-Mam pytanie czy jest jakies zainteresowanie mapke zamieszcze jak jakas znajde.
Dostalem propozycje /zona jest w grupie organizacyjnej/ i pytam sie was co wy na to ???
Prosze o pytania propozycje , opinie itd.
Wg mnie sprawa jest ciekawa bo ma byc co roku cykliczna a zawsze latwiej jest cos zorganizowac i dla nas
a o to ramowka festynu czyli co narazie jest planowane
a. 9.00-12.00 RAJD ROWEROWY
b. 12.00 OTWARCIE W REMIZIE WYSTAWY MALARSTWO, FOTOGRAFIA itp.
c. 13.00 <BASNIOWA KAPELA> WYSTEP DLA DZIECI
d. 13.30 WYSTEP DZIECI Z PRZEDSZKOLA
e. 14.00 <BASNIOWA KAPELA>
f. 14.30 WYSTEP DZIECI ZE SZKOLY
g. 15.00-16.00 PRZYJAZD NA BOISKO SZKOLNE MITSUBISHI/// DEFILADA
h. 16.00- 17.00 POKAZ WALK <<POSLANNICY HORSA>> DRUZYNA SLOWIAN I WIKINGOW
„Ziemia ta obfituje w zboże i mięso, miód i ryby. Pobierane przez [księcia] opłaty w odważanym kruszcu idą na żołd dla jego mężów: co miesiąc przypada każdemu określona jego ilość. Ma on 3 tysiące pancernych, podzielonych na oddziały, a setka ich znaczy tyle co 10 setek innych. Daje tym mężom odzież, konie, broń i wszystko, czego potrzebują. A gdy jednemu urodzi się dziecko, Mieszko każe mu wypłacać żołd od chwili urodzenia. A gdy dziecię dorośnie, to jeżeli jest mężczyzną, żeni go i wypłaca za niego dar ślubny ojcu dziewczyny, jeżeli zaś jest kobietą, wydaje ją za mąż i płaci dar ślubny jej ojcu”.
- Ibrahim Ibn Jakub
CYTAT Z MOTTO DRUZYNY http://www.kasztelania.pl/chors/
i. 17.00 LOTERIA FANTOWA -KAZDY FANT WYGRYWA
j. 19.00-DO RANA ZABAWA TANECZNA
NA MIEJSCU -FESTYN- OD 12.00
STOISKO Z PIWEM, GRILL, LODY, CIASTA UPIECZONE PRZEZ MIESZKANKI PIOTROWIC.
STOISKO Z WYROBAMI Z SIANA
STOISKO Z WYROBAMI Z MAKARONU
STOISKO Z KORONKAMI
OBOZ SLOWIAN
ZAMEK ZJEZDZALNIA DLA DZIECI
BASEN Z PILECZKAMI DLA DZIECI
3 wyjazd na Wadowice
jeszcze zamieszcze opis od strony Bielska Bialej
4 od Bielska - Bialej
1 Kryspinow-Brodla-Alwernia-Babice - skret na trase do Zator- z Zatora
a za przejazdem kolejowym cmentarzem skrecic w lewo kierunek Wadowice za rynkiem w Zatorze jakies 800m skrecic w prawo na kierunek Andrychow/- 7 km Lowiczki po prawej stronie wytwornia Blachy Trapezowej /punkt orientacyjny/ - jedziemy jeszcze ok. 1 km i widzimy skrzyzowanie z przystankiem /innego niema skrzyzowania/ trzeba skrecic w prawo i do konca drogi - skrecamy w prawo 500m- skrecamy w droge w lewo kierunek Glebowice- droga opada biegnie miedzy stawami grobla - przejezdrzamy przez skrzyzowanie na wprost na pierwszenstwie- jedziemy jeszcze ok 1,5 km - trzeba znaleźć asfaltowa droge w prawo- i juz jak skrecimy to prawie na miejscu ostro w gore droga sie wije -
5-ty zjazd w lewo 400m i na miejscu / dygresja: wszystkie domy ktore zobaczymy maja za soba drzewa- jar a my jedziemy do konca tego jaru, moj dom jest po drugiej stronie .droga zygzakuje na poczatku potem jest ok 800m prostego odcinka i skreca ostro w lewo 100m i droga zjazdowa do mnie tak jakby na przedluzeniu a droga skreca w prawo/
2 przez Skawine dojechac do Zatoru w lewo kierunek Wadowice za rynkiem w Zatorze jakies 800m skrecic w prawo na kierunek Andrychow/- 7 km Lowiczki po prawej stronie wytwornia Blachy Trapezowej /punkt orientacyjny/ - jedziemy jeszcze ok. 1 km i widzimy skrzyzowanie z przystankiem /innego niema skrzyzowania/ trzeba skrecic w prawo i do konca drogi - skrecamy w prawo 500m- skrecamy w droge w lewo kierunek Glebowice- droga opada biegnie miedzy stawami grobla - przejezdrzamy przez skrzyzowanie na wprost na pierwszenstwie- jedziemy jeszcze ok 1,5 km - trzeba znaleźć asfaltowa droge w prawo- i juz jak skrecimy to prawie na miejscu ostro w gore
3 przez Wadowice trasa Krakow-Wadowice - Bielsko
dojezdrzamy do Andrychowa - musimy przejechac przez Andrychow i na koncu skrecic w prawo- kierunek Głębowice- jedziemy prosto- dojezdrzamy do trasy Osiek - Wieprz przecinamy ja jadac na wprost- wjezdrzamy do Glebowic- droga opada na dol przy szkole,Kosciele, sklepie mijamy to centrum i skrecamy w prawo - jedziemy ok 2-3km i widzimy po lewej stronie zatoczke dla autobusu a po prawej stawy las skrecamy w droge asfaltowa w lewo pod gore droga sie wije -
5-ty zjazd w lewo 400m i na miejscu / dygresja: wszystkie domy ktore zobaczymy maja za soba drzewa- jar a my jedziemy do konca tego jaru, moj dom jest po drugiej stronie jaru .Droga zygzakuje na poczatku potem jest ok 800m prostego odcinka i skreca ostro w lewo 100m i droga zjazdowa do mnie tak jakby na przedluzeniu a droga skreca w prawo/
4 Z Bielska jedziemy w kierunku Krakowa droga Bielsko -Wadowice- Krakow czyli ul Krakowska
dojezdrzamu do Andrychowa tuz przed Andrychowem trzeba skrecic w lewo na kierunek Głębowice- jedziemy prosto- dojezdrzamy do trasy Osiek - Wieprz przecinamy ja jadac na wprost- wjezdrzamy do Glebowic- droga opada na dol przy szkole,Kosciele, sklepie mijamy to centrum i skrecamy w prawo - jedziemy ok 2-3km i widzimy po lewej stronie zatoczke dla autobusu a po prawej stawy las skrecamy w droge asfaltowa w lewo pod gore droga sie wije -
5-ty zjazd w lewo 400m i na miejscu / dygresja: wszystkie domy ktore zobaczymy maja za soba drzewa- jar a my jedziemy do konca tego jaru, moj dom jest po drugiej stronie jaru .Droga zygzakuje na poczatku potem jest ok 800m prostego odcinka i skreca ostro w lewo 100m i droga zjazdowa do mnie tak jakby na przedluzeniu a droga skreca w prawo/
2 1km przed Bramkami Pobierania Oplat trzeba skrecic w prawo na Bielsko B. Tychy Cieszyn tzw Obwodnica wschodnia
3 po ok 5 km trzeba zjechac w prawo na kierunek Imielin Oswiecim jedziemy glowna droga
4 po przejechaniu Imielinia, Chełm Sl, Kapciowice w Bieruniu Nowym skrecic na swiatlach w lewo
5 do Oswiecimia wjezdzamy przez wiadukt nad torami
6 na pierwszym rondzie na wprost
7 na drugim przy stacji BP w prawo
8 na trzecim rondzie za stadionem w lewo na most i przez Sołe
9 pierwsze swiatla na wprost
10 drugie swiatla na wprost
11 po prawej stronie zobaczymy duzy staw za stawem trzeba skrecic w droge wprawo kierunek Poreba Wielka, Polanka Wielka, Głebowice
12 cały czas jedziemy glówna droga az do Polanki W przy Kosciele /drewnianym/ nalezy jechac na wprost w kierunku Głębowice /glówna droga ucieka w prawo/
13 prosto tzn. tak jak biegnie główna droga /pola dwa stawy las/ az dojedziemy do Glebowic gdzie należy skrecic w pierwsza droge w lewo
jedziemy ok 2-3km i widzimy po lewej stronie zatoczke dla autobusu a po prawej stawy las skrecamy w droge asfaltowa w lewo pod gore droga sie wije -
2 dojerzdzamy do Tych
3 w Tychach zjerzdzamy na Kierunek Oswiecim
4 mijamy FSM
5 w Bieruniu swiatla przejezdzamy na wprost
do Oswiecimia wjezdzamy przez wiadukt nad torami
11 po prawej stronie zobaczymy duzy staw za stawem trzeba skrecic w droge wprawo kierunek Poreba Wielka, Polanka Wielka, Głebowice
12 cały czas jedziemy glówna droga az do Polanki W przy Kosciele /drewnianym/ nalezy jechac na wprost w kierunku Głębowice /glówna droga ucieka w prawo/
13 prosto tzn. tak jak biegnie główna droga /pola dwa stawy las/ az dojedziemy do Glebowic gdzie należy skrecic w pierwsza droge w lewo
jedziemy ok 2-3km i widzimy po lewej stronie zatoczke dla autobusu a po prawej stawy las skrecamy w droge asfaltowa w lewo pod gore droga sie wije -
2 po przejechaniu nad autostrada Katowice -Krakow
3 po ok 5 km trzeba zjechac w prawo na kierunek Imielin Oswiecim jedziemy glowna droga
4 po przejechaniu Imielinia, Chełm Sl, Kapciowice w Bieruniu Nowym skrecic na swiatlach w lewo
5 do Oswiecimia wjezdzamy przez wiadukt nad torami
tak jak wszyscy widza okolica pelny luz nawet na mapie trudno odkryc
precyzyjny adres :
Gospodarstwo Eko- Agro Turystyczne
u Michalców
ul.Bukowiecka 25 ,
Piotrowice - Granice Głębowskie
32-641 Przeciszow
a oto link do forum gminy i Piotrowic
http://www.konto.webd.pl/przeciszow/index.php
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Osobista zona obiecala upiec ciasto drozdzowe dla spotowiczy w Piotrowicach -- jak narazie sie nie wycofuje
i podobno na pismie tzn e:mail-em
PROŚBA:
Prosze wszystkich : jezeli maja jakies zbedne gagety albo jak tym sie zajmuja w pracy o zglaszanie propozycji
Potrzebne do loterii fantowej "Każdy los wygrywa"
Adaho_krak - 27-03-2007, 16:31
Przybęde całą rodzinką - szczegóły ustalimy na najbliższym spocie
Marcin-Krak - 27-03-2007, 16:49
wojmi1 napisał/a: | tv regionalna, radio, gazety. |
Wow mozna się stać sławnym
Tylko termin taki trochę - jak dla mnie mało sprzyjający
wojmi1 - 27-03-2007, 17:01
Jak by nas mialo byc wiecej to sie zorganizuje tez spanie np. dzieci do domu na noc a my w namioty ??
ale piszcie moze to byc fajna sprawa godziny od 9.00 do 24.00
Wstepne plany mowia o : ok 10.00 rajd rowerowy trasa przez wioche do mnie u mnie katering pokaz aut /jak bedziemy Mitsu/ macie rowery mozna sie przylaczyc ok 7km wspolnego przejazdu okolo 12-13.00 przejazd do centrum wsi zabezpieczone miejsca parkingowe przed remiza....
Kolo Gospodyn Wiejskich objecalo i przysiegalo ze spiewac nie bedzie
Ja obiecuje ze do imprezy zrobie droge tak ze nawet Eclipsy dio mnie przyjada bez problema ..
Jak by co to wina pana Marcina ..........
Anonymous - 27-03-2007, 17:01
W czerwcu się z Gosią gdzieś na wakacje wybieramy ale i tak nie wiadomo czy coś z tego będzie. U mni ejest tak. Jak tylko będe miał wolne to się piszę
wojmi1 - 27-03-2007, 17:13
U mnie to bez problemu ognisko gril mozecie zrobic pelen wypas he he
BUBU - 29-03-2007, 21:04
No Wojmi czy aby jesteś pewny co robisz , a może planujesz remont po imprezie
Propozycja całkiem całkiem , szkoda tylko że gospodarz w tym czasie będzie ogródek kopał
Pozdrav
wojmi1 - 30-03-2007, 21:31
BUBU, szykuj sie rezerwuj terminy zabierz alkomat,zone, odpalilem glebogryzarke 2 godzinki i zrobione
wina Marcina jego musze jeszcze przekopac ....
[ Dodano: 30-03-2007, 21:32 ]
moze bedziecie u Pani SSoltys na dyslokacji -- ale okaze sie w ta niedziele
[ Dodano: 30-03-2007, 21:34 ]
Bedzie na forum pierwszy soltys i w dodatku kobitka
a jak nie wybiora to czyja to wina
Wina Marcina
Marcin-Krak - 30-03-2007, 23:17
wojmi1 napisał/a: | a jak nie wybiora to czyja to wina
Wina Marcina |
Nie będzie moja wina !! Ja zostanę sołtysem
Zrobię porządek nie będzie alkoholu, papierosów - nic nie będzie
A Ty będziesz ogródek przekopywał w tą i nazad
Anonymous - 31-03-2007, 15:50
ja bym chętnie wpadł tylko nie mam rodziny kurde i do czerwca nie planuję, co ty na to
Anonymous - 01-04-2007, 22:47
Dobrze wiedziec o kolejnym ciekawym Spocie Wojmi heh masz glowe nie od parady ;p
Co do czerwca jeszcze dluga droga ale chetnie czemu nie.Wezme znajomych zamiast rodzinki i tez bedzie git
wojmi1 - 03-04-2007, 12:49
misio, co ty gadasz to my mitsumaniaki jestesmy twoja rodzina he he
Czyli bez problema
wwina Marcina
Anonymous - 05-04-2007, 22:48
Na mnie również można polegać oferta jest bardzo ciekawa
zeb74477 - 06-04-2007, 00:00
no proszę, jak się to wspaniałe Towarzystwo rozbrykać raczyło
co prawda, jeszcze pojęcia zielonego nie mam, jak będę stał z wolnym czasem w czerwcu, jednakże będę się szczególnie przyglądał temu, cóż dzieje się w tym temacie forum ...
pozdrowienia dla Wszystkich ( nawet tym, co już na mnie krzyżyk postawili... ;P )
miłego i do miłego
Anonymous - 06-04-2007, 12:35
heheh okolice katowic to niedaleko mie ,jak praca pozwoli spewnoscia zachacze o ten zlocik
|
|
|