To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III GEN Techniczne - Fabryczny alarm do PHEV - gdzie jest montowany

iwi - 21-05-2018, 12:04
Temat postu: Fabryczny alarm do PHEV - gdzie jest montowany
Witajcie.
Mam PHEV z 2014r - od ubezpieczyciela dowiedziałem się że muszę mieć drugie zabezpieczenie np alarm. Podobno wystarczy domontować samą syrenę a cała instalacja i alarm jest obsługiwany z centralnego komputera (BSI).
Zanim kupię syrenę to chciałbym sprawdzić czy mam instalacją pod tą syrenę. Gdzie tego szukać?

arokub - 21-05-2018, 12:52

Może ten wątek Ci pomoże:
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=103505&highlight=alarm
Zwróć jednak uwagę, że pada tam stwierdzenie, że "ASO mi alarmu nie włączyło, bo jak stwierdzili - fabryczny autoalarm nie ma homologacji na EU", więc nawet gdybyś uruchomił alarm, to czy zaakceptuje to ubezpieczyciel?

rajan - 24-05-2018, 08:20
Temat postu: Re: Fabryczny alarm do PHEV - gdzie jest montowany
iwi napisał/a:
Mam PHEV z 2014r - od ubezpieczyciela dowiedziałem się że muszę mieć drugie zabezpieczenie np alarm.

Przede wszystkim musisz jakoś udokumentować fakt posiadania drugiego zabezpieczenia - to czy ma homologację, czy nie, a nawet to czy faktycznie je posiadasz to inna sprawa. Myślę, że jakby auto zaginęło, to i tak się nie odnajdzie i nikt nie będzie tego wstanie zweryfikować.

iwi - 14-06-2018, 13:27

No i już.
Mam zamontowany alarm fabryczny (tzn zaprogramowany przez "Tokyo")
Po próbie włamania na komórce pojawia się komunikat, że alarm się uruchomił dnia tego i tego o godzinie takiej a takiej.
Rewelacja.
Dodatkowo doszła opcja że alarm uzbrajany po 2 kliknięciach pilotem lub po jednym.

tokyo - 20-06-2018, 02:22

alarm o ktorym piszemy jest opisany w instrukcji auta