To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - MITO-02 i radio - nie wyłącza się

juniorkm7 - 09-06-2018, 00:29
Temat postu: MITO-02 i radio - nie wyłącza się
Właśnie zamontowałem radio Joying z MITO-02 (wielkie dzięki @tokyo za pomoc przy połączeniu kabelków co z czym :D ). Niestety po wyłączeniu stacyjki radio nie gaśnie (przestaje grać bo MITO wyłącza wzmacniacz ale ekran się dalej pali. Można go wyłączyć przyciskiem ale to niewiele daje w rozładowywaniu akumulatora). Czy macie na to jakiś patent?

[ Dodano: 11-06-2018, 13:48 ]
Problem rozwiązany - znów pomógł @tokyo - trzeba było "wgryźć" się w kabelek ACC przed MITO-02 i już śmiga :)

wielkie - 13-04-2019, 00:10

Witajcie, dołączę się tutaj ze swoim pierwszym wpisem, bo innym się udało to może i mi się uda? Kupiłem androidowe radio z aliexpress, i oczywiście jest problem: nie ma dźwięku. Klawisze z kierownicy działają, choć nie do końca zgodnie z tym co było podczas "uczenia", np. VOLUME+ działa jako VOLUME-. Ale brak dźwięku to raczej spory problem jeśli chodzi o radio... Mam Rockford Fosgate. Dostałem dekoder CANBUS MT-SS-02 z wersją oprogramowania V1.7. Czy powinienem mieć raczej MITO-2 ? Czy problemem jest brak współpracy tego dekodera? radia? ze wzmacniaczem?

Denerwowało mnie to oryginalne radio, a najbardziej zegarek, który się ustawiał dość losowo w zależności od tego co "złapał", niekiedy nawet minuty się nie zgadzały... ale przynajmniej głośniki działały :)

kajos - 13-04-2019, 08:46

pewnie zly dekoder

bedziesz musial dokupic
popatrz na necie w sklepach z car audio

wielkie - 13-04-2019, 13:09

No chyba tak, dzięki za odpowiedź. Znalazłem na rosyjskiej stronie sugestię że ten dekoder który dostałem to do Outlandera III raczej się nadaje. Które sklepy car audio polecacie? Zacznę od carhadron, bo to na miejscu.

Chińczyk ściemnia jak może. Najpierw stwierdził że tu nie ma żadnej instrukcji i wszystko "plug and play" - a przecież nie jest to oczywiste jak zdemontować panele, link do filmiku na yt wszystko by załatwił. A teraz że źle podłączyłem. Tak to jest z tym aliexpress, kupowanie droższych rzeczy to ruletka.

kajos - 13-04-2019, 17:32

w hadronie pomoga
tym bardziej ze asz na miejscu :walk:

wielkie - 27-04-2019, 20:54

Gdyby ktoś miał taki problem: w hadronie nie byli zainteresowani... mamy na półce dekoder ale już ktoś zamówił, sprowadzić drugi? eeee nieeeee ale zrobili dobrą rzecz bo przekierowali mnie do audiostrada.pl, a tu miły i konkretny pan szybko zdiagnozował że luźny kabelek z napisem C-AMP trzeba podłączyć do czerwonego kabelka (+). Jak rozumiem, po to by włączył się cyfrowy wzmacniacz? Czyli nie do końca "plug and play" jak to obiecywał Chińczyk, ale działa i to jest najważniejsze :)