To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Runner Techniczne - filtr paliwa ---szarpie silnik pomocyyyyyyyy

piotreksck - 18-06-2018, 20:20
Temat postu: filtr paliwa ---szarpie silnik pomocyyyyyyyy
Witam
Czy ktoś wie gdzie znajduje się filtr paliwa w mitsubishi space runner rok prod. od 1999 silnik 2.0 w benzynie 136 km ?.Szarpie mi silnik bez względu czy zimny czy rozgrzany.Świece wymieniłem i dzisiaj ściągnąłem filtr powietrza i tam wg. katalogu powinien być filtr paliwa ,bo pomyślałem ,że jest zapchany.Jak od filtra powietrza idzie gumowy łącznik do przepustnicy to jak czystą szmatą wytarłem to w środku skrzydełko ruchome to była brudna,czarna trochę tłustawe. Czy to może od tego szarpie?Pod samochodem prawy,tył przy baku idą przewody i są zasłonięte metalową osłona ,ale tam przewody gumowe przechodzą w metalowe.To pytanie czemu szarpie silnik jak ja mu gazu a wcześniej ciągną jak ogień bez problemy ?Co może być nie tak?I gdzie ten filtr paliwa nieszczęsny?Pozdrawiam serdecznie wszystkich :)

Bizi78 - 18-06-2018, 22:06

Filtr powinien być w baku.
Na schemacie zaznaczony na różowo.

A tak powinien wyglądać w realu.

piotreksck - 18-06-2018, 22:09

BIZI 100 -krotne dzięki
FTOrek - 19-06-2018, 09:30

Witam.Sprawdź również cewki.Bardzo często na połączeniu fajka-cewka rdza się tworzy i wtedy szarpie.
piotreksck - 22-06-2018, 18:28

a jeszcze jedno pytanie nawet jakbym chciał wyciągnąć filtr paliwa z baku to jak?Na całej podłodze mam wykładzinę oryginalną i jak do tego się dostać?