To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - Szyba zamyka się skokowo

yonex33 - 28-06-2018, 21:46
Temat postu: Szyba zamyka się skokowo
Witam. Chciałem zapytać czy ktoś miał podobny problem z szybą przednią od strony pasażera.W moim Outlanderze od pewnego czasu aby zamknąć szybę P.P. muszę wykonywać tą czynność na cztery razy.Otwieranie do pozycji maksymalnej przebiega płynnie jednak zamykanie muszę wykonywać puszczając i ponownie naciskając przycisk i to zarówno na sterowaniu od strony kierowcy jak i od strony pasażera. Miałem kiedyś podobny problem w Lagunie ale tam jak otworzyłem parę razy maksymalnie góra dół temat znikał. W miśku jednak to nie działa. Proszę o pomoc co może być przyczyną tego dziwnego zachowania. Dziękuję
Bzyk_R1 - 28-06-2018, 21:58

Na 99% postrzępiła sie linka w mechanizmach otwierania szyb lubsam mechanizm pada. Radzę już nie otwierać do naprawy bo zaraz się urwie i szyba stanie w połowie drogi i pewnie zacznie na złość padać. Do wymiany masz linki w obu drzwiach. Trzeba ściągnąć tapicerki.

Tutaj rozmawialiśmy na ten temat:
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=103326

Jaro1974 - 29-06-2018, 13:43

Jeżeli nic nie trzeszczy w mechanizmie to linka jest dobra i wtedy pomaga sprawdzenie kostki i ewentualne jej poprawienie i przeczyszczenie. A jeżeli hałasuje to tak jak napisał Bzyk_R1 :wink: