To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2018 - Parada MitsuManiaków

grzesiopol - 02-07-2018, 12:28
Temat postu: ZLOT 2018 - Parada MitsuManiaków
W związku z zapotrzebowaniem i licznymi pytaniami planujemy zorganizować przejazd kolumny samochodów z Ośrodka Wodnik do Lubartowa i z powrotem z postojem pod Pałacem Sanguszków w Lubartowie. Wszystko uzależnione jest od uzyskania wymaganego zezwolenie, przejazd częściowo odbywać się by miał po drodze krajowej.
Jeżeli bylibyście chętni do udziału to proszę o wpisanie się na poniższą listę chętnych. Tradycyjnie kopiujemy listę z poprzedniego postu i dopisujemy się na końcu. Proszę przy okazji podać orientacyjną liczbę osób z kierowcą włącznie będących w pojeździe.

Wpisanie się na listę jest równoznaczne z zaakceptowaniem poniższego Regulaminy Parada MitsuManiaków.

Regulamin Parady MitsuManiaków w ramach XVI Zlotu MitsuManiaków w dniu 25.08.2018 roku.
1. Organizatorem Parady MitsuManiaków jest Klub Mitsumaniaków – Region Lubelski.
2. Parada MitsuManiaków jest elementem XVI Zlotu MitsuManiaków w Firleju i odbywa się trasą wyznaczoną przez Organizatorów w obrębie gminy Lubartów.
3. W Paradzie MitsuManiaków uczestniczyć mogą kierowcy wraz z pasażerami zwani dalej Uczestnikami.
4. Warunkiem uczestnictwa w Paradzie MitsuManiaków jest posiadanie pojazdu z ważnymi badaniami technicznymi i polisą OC, prawa jazdy oraz dokumentu tożsamości.
5. Stan techniczny pojazdów oraz uprawnienia kierowców mogą zostać zweryfikowane przez Organizatorów lub odpowiednie organy.
6. W Paradzie MitsuManiakówi mogą uczestniczyć jedynie osoby niebędące pod wpływem alkoholu, ani pod wpływem jakichkolwiek środków odurzających, a także pod wpływem wszelkich środków mogących ograniczyć prawidłowe prowadzenie pojazdu.
7. Organizatorzy mają prawo zabronić uczestniczenia w Paradzie MitsuManiaków każdemu, kogo zachowanie mogłoby wpłynąć na bezpieczeństwo uczestników i widzów.
8. Przejazd prowadzony będzie w warunkach ograniczonego ruchu drogowego dlatego należy bezwzględnie przestrzegać przepisów ruchu drogowego.
9. W trakcie Parady MitsuManiaków jego uczestnicy korzystają tylko z jednego pasa ruchu.
10. Uczestnicy Parady MitsuManiaków mają obowiązek jazdy w uformowanej kolumnie z prędkością wyznaczoną przez pilota, (zakaz wyprzedzania pilota, opuszczania kolumny, wyjeżdżania na przeciwległy pas ruchu, wyprzedzania, wjeżdżania na chodniki dla pieszych, wjeżdżania na pasy rozdzielające jezdnie, zawracania, itp).
11. Organizatorzy Parady MistuManiaków zapewniają pilotowanie kolumny samochodów poprzez zabezpieczenie czoła i tyłu kolumny pojazdów, a także zabezpieczenie skrzyżowań zbiegu ulic na trasie Parady MistuManiaków.
12. Każdy uczestnik Parady MitsuManiaków stosuje się do poleceń służb porządkowych Organizatora oraz Policji.
13. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne straty i szkody w stosunku do uczestników Parady MitsuManiaków oraz ich sprzętu, jak i za szkody i straty spowodowane pośrednio i bezpośrednio w stosunku do osób trzecich. Każdy uczestnik ponosi odpowiedzialność cywilną i karną za własne zachowanie.
14. W przypadku uszkodzenia pasa drogowego lub urządzeń drogowych będącego następstwem przejazdu uczestnik Parady MitsuManiaków jest zobowiązany do ich bezzwłocznego naprawienia lub pokrycia kosztów tych napraw.
15. Każdy uczestnik ma obowiązek zapoznania się z regulaminem.
16. Każdy uczestnik przejazdu zobowiązany jest do przestrzegania niniejszego regulaminu pod groźbą usunięcia z Parady MitsuManiaków i dalszej części XVI Zlotu MitsuManiaków.

ORGANIZATOR

Regulamin zostanie udostępniony na stronach internetowych Klubu MitsuManiaków, a dodatkowo każdy uczestnik Parady MitsuManiaków zostanie z nim zapoznany po otrzymaniu materiałów w tzw startówkach oraz na miejscu zbiórki .

Kopiujemy tylko listę chętnych.

Lista chętnych:
1 Tomasek - osoba odpowiedzialna za Paradę MitsuManiaków.
2.

West - 03-07-2018, 15:00

Lista chętnych:
2 West

AidsD - 04-07-2018, 11:32

Lista chętnych:
2 West
3. AidsD

pamar - 12-07-2018, 13:00

Lista chętnych:
2 West
3. AidsD
4. pamar

grzesiopol - 12-07-2018, 20:50

W związku z małym zainteresowaniem kolumną i niską ilością osób zapisanych na zlot kolumna zostaje odwołana. Niestety ale dla kilku osób nie będziemy zatrudniać sztabu ludzi do zabezpieczenia. Bardzo mi przykro, że kolumna sie nie odbędzie bo włożyliśmy w organizacje wiele godzin i kilometrów jazdy.
Tak czy inaczej zapraszam wszystkich do uczestnictwa w Zlocie.

[ Dodano: 13-07-2018, 14:04 ]
West napisał/a:
Wybaczcie, że tutaj piszę ale mam do Was wszystkich pytanie:
Naprawdę nikt z Was nie chce w tym roku kolumny i Grzesio zakończył już temat???
Kolumna to tradycja dla której moje dziecko nie chce opuścić żadnego zlotu!
Mam wrażenie że temat kolumny został w tym roku jakoś przespany...
Grzesiopol proszę nie usuwaj tego posta przez kilka dni...
My z dzieckiem jedziemy do Was ponad 700 km głównie aby pojechać w kolumnie, bo to uwielbia.
A może te 59 pozycji na tej liście się obudzi i zajrzy na forum?
Dziękuję i Pozdrawiam

Słuchajcie temat bardzo drażliwy.
W sprawie kolumny zostało tylko złożyć wniosek do GDDKiA (ostatecznie mogę złożyć 20.07.) i zamówić karetkę.
Jak sami wszyscy widzą sprawe kolumny przespali sami zlotowicze, my ze swojej strony mamy wszystko dograne. Realia są takie, że jest mała ilość osób które zarezerwowały noclegi, my opieramy się na liczbach pojazdów z tego tematu i tematu rezerwacji. Znając życie z tych powiedzmy maksymalnie liczonych pojazdów do kolumny byłoby naciągane 10-15 pojazdów. Żeby zrobić kolumnę większą, na którą liczyliśmy 30-60 pojazdów, to po pierwsze trzeba uzyskać zgodę od GDDKiA a po drugie mieć tyle pojazdów. Pierwszy warunek został spełniony (formalności do złożenia wniosku i uzgodnienia mamy porobione) drugi czyli ilość pojazdów niestety nie. Na dzień dzisiejszy doszedł też czynnik zewnętrzny czyli mało miejsca na zaparkowanie pojazdów na jedynym dostępnym w Lubartowie miejscu parkingowym. Niestety dożynki są ważniejsze.
Dlatego też nie będę więcej tłumaczył bo podobno tłumaczy się tylko winny, Ja napiszę na koniec tylko tyle skoro nie było zainteresowania kolumną ze strony samych zainteresowanych to ze strony organizatorów zostało tylko kolumnę odwołać.
Tyle w temacie, jeżeli ktoś chce obarczać winą organizatorów za brak kolumny to proszę bardzo winny jestem Ja - ostateczną decyzję podjąłem Ja. Kolumny nie będzie.