To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Pajero - Zakup niezawodnego Pajero IV

lopeeez - 08-07-2018, 09:56
Temat postu: Zakup niezawodnego Pajero IV
Witajcie,

od jakiegoś czasu przemierzam się do zakupu Pajero 4 3.2 Did. Do tej pory jeździłem mniejszymi kompaktami ale też nowszymi - stąd moje pewne wątpliwości.

Jaką kwotę trzeba przeznaczyć, żeby mieć pewne auto, którym będę w stanie pojechać przez Europę bez strachu, że zaraz się rozkraczy? Czy kwota 50-60 tys. jest realna? To już są raczej auta 10-letnie z przebiegiem ponad 200tys.

I druga moja wątpliwość - jak wygląda sprawa rdzy w Pajero, które mają około 10 lat i więcej? Pojawia się na niemalowanej karoserii?

PiotrC - 13-08-2018, 19:54

Szukałbym auta do 3-4 lat z przebiegiem ok 50 tys. Wtedy możesz być w miarę spokojny przez 6 lat. Niestety PIII i PIV są awaryjnymi samochodami. A z drugiej strony jak się zacznie nimi jeździć to nie można się z Pajero rozstać :) Ja już jeżdżę nimi od 1992 roku.
Pozdrawiam, Piotr

igor - 14-08-2018, 09:04

PiotrC napisał/a:
PIV są awaryjnymi samochodami
Możesz podać jakie awarie nękają PIV?
PIII się zgodzę, ale w P4 raczej problemów nie ma.
W moim p4 w tamtym tygodniu "pykło" 200kkm. Nic specjalnego w nim nie robiłem. Normalne exploatacyjne rzeczy.
Chcę teraz zmienić na nowego i tez najprawdopodobniej będzie Pajero bo nic lepszego w tych pieniądzach nie znajdziesz.

lopeeez napisał/a:
I druga moja wątpliwość - jak wygląda sprawa rdzy w Pajero, które mają około 10 lat i więcej? Pojawia się na niemalowanej karoserii?
Mój jest z 2011 i rdzy w nim nie widać.
PiotrC - 14-08-2018, 15:14

Tak jak napisałem. Jak kupisz 3-4 letnie Pajero z rozsądnym przebiegiem to bezproblemowo parę latek nim pojeździsz. :D