Outlander Ogólne - Kradzież outlandera - pożegnanie
bodo44 - 24-07-2018, 11:16 Temat postu: Kradzież outlandera - pożegnanie Chcę pożegnać kolegów z forum.
Mój Outlander został skradziony i zapewne cieszy jakiegoś ruska lub ukraińca.
Złodzieje poszli po bandzie: wpuścili środek usypiający do domku. Nie udało im się odpalić auta (dodatkowe zabezpieczenia) i zabrali go na lawecie.
Kradzież miała miejsce w Wildze powiat Garwoliński.
Pozdrawiam wszystkim z forum
kajos - 08-08-2018, 23:37
to moze chociaz podaj VIN najlepiej na te ruska strone
Pablo79 - 22-09-2018, 15:57
Masakra.
Czy jest jakiś sposób, żeby się zabezpieczyć przed kradzieżą na śpiocha?
HUGIO - 22-09-2018, 18:56
Pablo79, Wyżej wspomniane dodatkowe zabezpieczenie (np. tylko Tobie znany przełącznik, który odcina pompę paliwa), niektórzy montują też nadajniki GPS/radiowe(ale to nie zabezpiecza przed kradzieżą, tylko pozwala potem znaleźć auto w sumie), blokada skrzyni biegów (niedźwiadek), blokada kierownicy(chociaż w dzisiejszych czasach to już raczej słabe zabezpieczenie z tego co słyszałem), trzymanie kluczyków w bardziej nieoczywistym miejscu, niż np. miseczka przy drzwiach no i alarm w samym domu.
Krzyzak - 22-09-2018, 23:16
Najstraszniejsza jest właśnie kwestia włamu na śpiocha, gdzie tak naprawdę mogą z wami zrobić wszystko...
Osobiście mam właśnie alarm z dwoma strefami - taką na całość i taką, gdzie się nie chodzi w nocy.
Dodatkowo czujka chloroformu - tylko trzeba uwzględnić ją na etapie kładzenia kabli, bo powinna być nisko, przy podłodze:
https://www.satel.pl/pl/p...AiAAEgLDWPD_BwE
tudzież nawet takie standalone: https://allegro.pl/czujnik-gazu-wbudowana-syrena-piri-smart-home-i6906732640.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_DIO_pla_dom_budownictwo&ev_adgr=Elektryka+i+akcesoria&ev_ln=PRODUCT+GROUP&utm_content=&ds_rl=1262523&gclid=EAIaIQobChMIpKvd7cPP3QIVFYGyCh3TDwwgEAQYASABEgKdYPD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=COLgvZvEz90CFYm-GQodJycIQg
Bizi78 - 23-09-2018, 02:28
Na śpiocha najlepsze zabezpieczenie to tylko wymontować silnik .
Niestety jak będą chcieli (zlecenie) ukraść to ukradną, wciągną na lorę lub do kontenera i tyle w temacie .
Tygr - 23-09-2018, 15:38 Temat postu: Re: Kradzież outlandera - pożegnanie
bodo44 napisał/a: |
Kradzież miała miejsce w Wildze powiat Garwoliński.
|
W mieście czy na działkach?
dannyboy - 27-01-2020, 11:14
Pablo79 napisał/a: | Masakra.
Czy jest jakiś sposób, żeby się zabezpieczyć przed kradzieżą na śpiocha? |
Najlepiej chyba parkowaćw takich miejscach gdzie ewidentnie laweta nie wjedzie, nie zmieści sięfizycznie.
Do tego najlepszym miejscem wydają sięciasne uliczki osiedlowe i parkowanie tyłem/przodem (w zależności od terenu) żeby utrudnićzłodziejowi kradzież.
Ponoć idealnego rozwiązania nie ma, ale ja uważam, że jest, ale ludzie siętu nie chwalą bo wtedy już nie będzie idealne
Idealnym byłoby zatrudnićczłowieka żeby spał w samochodzie
|
|
|