To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - Pajero III pregub wewnętrzny prawy

sniper17 - 20-08-2018, 22:55
Temat postu: Pajero III pregub wewnętrzny prawy
Witam mam pytanie muszę wymienić przegub wewnętzny prawy zakupilemniby do swojego samochodu 3.2DID ale okazało się że jeśt na 3 śruty natomiast mój jest na 6 czy to nie taki sam jak występuje w Pajero z silnikiem 2.5 pozdrawiam i czekam na odpowiedz
zbyszekm2 - 21-08-2018, 10:14
Temat postu: Re: Pajero III pregub wewnętrzny prawy
sniper17 napisał/a:
Witam mam pytanie muszę wymienić przegub wewnętzny prawy zakupilemniby do swojego samochodu 3.2DID ale okazało się że jeśt na 3 śruty natomiast mój jest na 6 czy to nie taki sam jak występuje w Pajero z silnikiem 2.5 pozdrawiam i czekam na odpowiedz

Tył czy przód?

sniper17 - 21-08-2018, 10:14

przód
zbyszekm2 - 21-08-2018, 12:58

sniper17 napisał/a:
przód

W p3 z przodu przegub jest na 4 śruby i taki musi być

sniper17 - 21-08-2018, 13:56

witam wiem że na 4 śruby tylko że akurat w środku jest 3 śruty a ja mam na 6 poproszę o numer do Pana Panie Zbyszku zadzwonie i lepiej wytłumaczę
Michał_PIII - 21-08-2018, 20:50

Hehe trochę się zaśmiałem sorry ale mnie to rpzbawiło :)

Jakie śruty? :) pewnie kupiłeś zamiennik febesta albo coś podobnego one mają łożyskowanie na 3 łożyskach igiełkowych a oryginały wewnątrz są na 6 kulkach. Jest to zamiennik i one tak wyglądają. Jak nie będziesz ekstremalnie tylko do normalnej jazdy powinien wytrzymać, chociaż po chwili może wykazać mały luz. Driższe zamienniki są na 6 kulkach :)

zbyszekm2 - 22-08-2018, 09:35

Michał_PIII napisał/a:
Hehe trochę się zaśmiałem sorry ale mnie to rpzbawiło :)

Jakie śruty? :) pewnie kupiłeś zamiennik febesta albo coś podobnego one mają łożyskowanie na 3 łożyskach igiełkowych a oryginały wewnątrz są na 6 kulkach. Jest to zamiennik i one tak wyglądają. Jak nie będziesz ekstremalnie tylko do normalnej jazdy powinien wytrzymać, chociaż po chwili może wykazać mały luz. Driższe zamienniki są na 6 kulkach :)

Jak czytasz w telefonie to wychodzi śruby :) , Pierwszy raz słyszę określenie śrutttty

sniper17 - 31-08-2018, 19:29

witam nada mam problem z tym przegubem nie wiem czy nie jest przełozony od innego modelu nie zgadza się średnica i ilość zębów średnica mojego wałka na zębach to 28.5 mm a ilość zębów 36 proszę o pomoc