To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - [CSx Ogólne] zamiennik lampy przedniej

Tygr - 24-08-2018, 14:56
Temat postu: [CSx Ogólne] zamiennik lampy przedniej
Potrzebuję wymienić przednią lampę.
Jak nie uda mi się kopic oryginalnej w rozsądnej cenie to jakich firm szukać zamienników?

robertdg - 24-08-2018, 19:56

Za dużego wyboru w zamiennikach nie masz, do wyboru TYC lu DEPO, jako odpowiedniki oryginału, jakość jednak w sensie trwałosci w stosunku do oryginału jest widoczna, pasowanie względem oryginału nienajgorsze
Tygr - 25-08-2018, 09:19

robertdg, A jakości, jasności świecenia?
robertdg - 25-08-2018, 18:39

Tego nie wiem bo wizualnie to sobie mozna gdybac, ale na okregowce przeglad przechodzi bez problemu, tam jedynie robia regulacje lampy i prawidlowosc kata padania, z tymi rzeczami problemu nie ma
Tygr - 26-08-2018, 12:36

robertdg, w nocy nie jest jakoś zauważalnie gorzej?
robertdg - 26-08-2018, 13:07

Nie dostrzegam żadnej róznicy, ale wiadomo każdy ma indywidualna percepcje
Tygr - 28-08-2018, 19:35

robertdg, a jakiej używasz?
PS lampa w aso 1500pln

robertdg - 28-08-2018, 21:00

Montowałem zamiennik Depo jakieś 4 lata temu i jeżdzi do dzisiaj, tylko że na poliweglanie z Depo dośc szybko (niecały rok) pojawiły sie mikrorysy i mikropękniecia widoczne tylko podczas specyficznego kąta patrzenia za zapalonym reflektorze
remi - 15-09-2018, 21:50

Co do zamiennikow i oryginałów.
W carismie zbiłem kiedyś reflektor, postanowiłem kupić zamienniki...świeciły lepiej niż stare przepalone oryginały. Oczywiście, jak kupisz używany w dobrym stanie, to ori lepszy, jednak jak masz już lustra zajechane, to kupuj zamiennniki. Pewnie wypalą się szybciej od ori, ale przez kilka lat będą ładnie świeciły.

FredPL - 03-09-2021, 11:33

Odkopuję temat bo przymierzam się do wymiany lamp bo moje zrobiły się już lekko matowe i pojawiły się na nich drobne pęknięcia kloszy (wewnętrze bo pod palcem z zewnątrz nic nie czuć). Jakby nie te pęknięcia to bym je dał na polerkę, a tak to wygląda, że jedyne sensowne rozwiązanie to wymiana.

Czy lampy DEPO to nadal najlepszy wybór? Patrzę na allegro i w sumie nie widzę nic poza DEPO i TYC.

lucekm - 03-09-2021, 19:57

FredPL napisał/a:
Odkopuję temat bo przymierzam się do wymiany lamp bo moje zrobiły się już lekko matowe i pojawiły się na nich drobne pęknięcia kloszy (wewnętrze bo pod palcem z zewnątrz nic nie czuć). Jakby nie te pęknięcia to bym je dał na polerkę, a tak to wygląda, że jedyne sensowne rozwiązanie to wymiana.

Czy lampy DEPO to nadal najlepszy wybór? Patrzę na allegro i w sumie nie widzę nic poza DEPO i TYC.

Spróbuj TyC!
U mnie Depo, tylko że tylnie rozkleiły sie samoistnie po 4 latach.
Także ich nie polecam! Mimo że byłem z nich na początku zadowolony, bo spasowanie ok.

apg2312 - 03-09-2021, 21:35

FredPL napisał/a:
Czy lampy DEPO to nadal najlepszy wybór?

Jeśli zamiennik, to jest obojętne, czy TYC, czy DEPO. Zarówno jakość, jak i cena porównywalna.
Jesli masz ori reflektory, spróbuj dowiedzieć się o cenę regeneracji.

cygan84 - 04-09-2021, 10:15

Moje lampy były matowe. Zdjąłem, wymatowałem papierem na maszynie 400 później poprawiłem 800 na gąbce oscylacją, nastepnie lakier bezbarwny i lampy jak nowe. Robiłem tak już nie raz w innych autach, efekt na długo.
FredPL - 08-09-2021, 08:37

apg2312 napisał/a:
Jesli masz ori reflektory, spróbuj dowiedzieć się o cenę regeneracji.

Mam lampy produkcji firmy STANLEY czyli wychodziłoby, że to oryginały.
Jak przeglądnąłem oferty na rynku lokalnym, to wygląda, że jest parę firm, koszt będzie niższy niż zakup zamienników DEPO (z jakiegoś powodu kosztują aktualnie 600-700PLN) ale żadna z firm nie lakieruje lamp po polerowaniu, a jedynie nakładają jakieś badziewne powłoki ceramiczne. Z braku wyjścia może i faktycznie się na taką opcję skuszę, a jak efekty będą mierne (czyt. powłokę za rok diabli wezmą) to najwyżej sam polakieruję.

kuba!!! - 08-09-2021, 22:14

na allegro masz lampy depo po 190zł, wiec nie wiem jak Ci wyszło 600-700