Nasze Miśki - Czarny Japoniec AWD z francuskim silnikiem
raptor - 24-08-2018, 17:15 Temat postu: Czarny Japoniec AWD z francuskim silnikiem Siema Pod koniec Czerwca zmieniłem wozidło z zardzewiałego V40 na Outlandera II 2008 2.2 156km/380Nm. 2 tygodnie research ogłoszeń, pierwszy wyjazd oglądać auto, które jako jedno z pierwszych wpadło w oko, jazda testowa, stacja diagnostyczna, AutoDNA, negocjacje i następnego dnia wróciłem z kasą po samochód. Co chciałem - czarny, skóra, audio Rockford Fosgate, 7 osobowy, diesel 2.2, bez navi, xenon. To wszystko jest + fotel kierowcy w prądzie, oczywiście 4x4. Miejsca ogrom choć auto z zewnątrz wcale takie duże nie jest, z bagażnika wyleciały dodatkowe siedzenia a wpadła wytłoczka z podłogą, zamiast ori badziewnego radia wpadła stacja od majfriendów na Androidzie 7.1 z canbusem pod Rockforda, na jesień doleci kamera cofania i może czujniki ciśnienia pod tą stację. Mechanika już porobiona, rozrząd + oleje i trochę w zawiasie + heble przód.
Kurde fajnie się tym jeździ, wiadomo, w zakrętach nie tak szybko co V40, srodek ciężkości i masa robi swoje - 1800kg na sucho, 2100kg jak jechaliśmy na urlop - ale 4x4 ładnie daje radę. Wrzesień/październik wlatuje chips w JKracing, w planach 185-190/450-460. Następny za 4-5 lat chyba
marcin.art - 24-08-2018, 20:04
Życzę bezawaryjności i milionów kilometrów
|
|
|