To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Wagon Ogólne - mam problem z oryginalnym radiem

xon - 28-08-2018, 13:50
Temat postu: mam problem z oryginalnym radiem
Na wstępie witam wszystkich.
Mam problem z oryginalnym radiem w moim misiu mianowicie ,jakiś czas temu radio nie zawsze reagowało na kręcenie "gałką" od głośności . Rozebrałem impulsator wyczyściłem złożyłem i było wszystko ok przez około 2 tygodnie . W pewnym momencie radio całkowicie przestalo reagować na kręcenie ani nie dało się ściszyć ani podgłosić , udałem się z impulsatorem do sklepu z elektroniką kupiłem identyczny wymieniłem i nadal nie dało to nic .guzikiem od głośności da się włączyć i wyłączyć radio jednak nie ma żadnej reakcji na głośność . Sprawdziłem nowy impulsator miernikiem na przewodzenie i pokazują się impulsy przy kręceniu ścieżki na płytce drukowanej rowniez wyglądają ok i sygnał dochodzi od impulsator do wtyczki łącząca go z radiem . Wszystko inne działa stacje radiowe można zmienić płyty czyta przełączanie wskazań komputera też . Nie mam pojęcia co jeszcze można sprawdzić proszę o jakieś podpowiedzi. Fakt że oryginał jakoś tyłka nie ukrywa ale zależy mi na możliwość zmiany wskazań komputera ( średnie spalanie ,dystans do tankowania ,spalanie chwilowe itd )