Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] Osłona paska rozrządu - czy można to jakość w
nikares - 28-08-2018, 19:18 Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Osłona paska rozrządu - czy można to jakość w Witam,
W ciągu dwóch lat przyjdzie mi 3 raz wymieniać osłonę od paska rozrządu. Jak wiadomo, osłona to jakiś sprasowany dywan. Czy jest jakiś sposób na wzmocnienie tego? Od kolegi padło luźne hasło "plastik w sprayu". Czy ktoś ma jakiś patent na to? Już mi to nudzi, bo ostatnia wymiana tej pokrywy była związana z ustawianiem rozrządu. Śmieci z tej pokrywy powkręcały się w rozrząd. Może są jakieś plastikowe zamienniki albo najlepiej metalowe?
MManiak - 30-08-2018, 18:02
Podepnę się do tematu. Ta osłona to jakiś badziew. Też połasiłbym się na jakiś aftermarketowy zamiennik. Wiem, że do hondy czy 4g93 z mitsu są zamienniki z plexi. Fajnie jakby można było coś takiego kupić
Jaro1974 - 01-11-2018, 21:12
Trzeba by było porównać osłonę z silnika F8QT z osłoną z F9QT. Na pierwszy rzut oka wygląda podobnie ale otwory i kształt mogą się nieznacznie różnić.
MManiak - 06-11-2018, 13:13
Ewentualnie pożyczyć od 1.9dci z Reno. Tam są i szmaciane i plastikowe. Wyglądają podobnie ale brak informacji czy pasują do osprzętu w Did
|
|
|