Outlander III Ogólne - Montaż gazu a koło zapasowe
Seawolf - 11-09-2018, 12:29 Temat postu: Montaż gazu a koło zapasowe Od kilku miesięcy mam zamontowane LPG w miśku. Na rzecz instalacji zrezygnowałem z koła zapasowego. Teraz gryzę się z myślą czy nie kupić zestawu naprawczego koła aby mieć jakąkolwiek alternatywę w razie jakiejś dziurki w oponie. Czy jest sens kupowania zestawu naprawczego? A jeśli tak to jaki polecacie? Część z was ma pewnie LPG w swoich miśkach więc pewnie też spotkaliście się z takim problemem. A po za tym czy przy takim rozmiarze kół ten zestaw w ogóle zadziała?
Bizi78 - 11-09-2018, 16:34
A nie masz w OC lub AC opcji opon .
Bzyk_R1 - 11-09-2018, 18:09
Ja z racji malutkiego bobasa zrezygnowałem z koła zapasowego żeby mieć cały bagażnik do dyspozycji. Opcji jest kilka. Ja kupiłem zestaw naprawczy do opon (rozwiertak, paski, klej i klucz do tych pasków) i dodatkowo mam ten preparat z wężykiem (taki do 17-18") zbieram się również do zakupu najprostszego kompresorka na zapalniczkę. Myślę że z tym zestawem jeżeli nie rozerwiemy całkiem opony to można poradzić sobie z każdą dziurą. Całość zmieści się spokojnie w skrytkach bagażnika.
Seawolf - 12-09-2018, 06:57
Bizi78 napisał/a: | A nie masz w OC lub AC opcji opon . |
Mam takie ubezpieczenie ale często jestem za granicą a w niedziele i święta i tak opony nie naprawią więc gdzieś utknę.
Amstaf11 - 12-09-2018, 13:00
Witam
Ja tez nie wożę koła zapasowego mam za to zestaw naprawczy od mitsubishi eclipse cross ( butelka plus sprężarka na 12v ). Jeśli do nowego auta nie dają koła zapasowego to chyba to działa. Nadmieniam że eclipse ma rozmiar kół 18 cali... Tak na marginesie nigdy nie zmieniałem koła w o3 a mam go 2 lata a przy montażu lpg widziałem że w oryginale jest to b. upierdliwe tak że pewnie wzywałbym pomoc a nie sam zmieniał. Ostatnio zbierałem oferty na samochód do firmy i wszędzie kazali dopłacać do koła zapasowego taka polityka...
sla - 13-09-2018, 19:49
Seawolf napisał/a: | . Czy jest sens kupowania zestawu naprawczego? | Ja kiedyś rozwaliłem 3 opony naraz , to i koło mnie nie uratowało. Ale jak już łapałem gumę pojedynczą, to zestaw niestety nic by nie poradził, tak była rozwalona zanim się zorientowałem.
Amstaf11 - 14-09-2018, 13:30
To w o3 miałbyś wczesniej informacje z czujników TPSM. Najpierw żółtą ( niskie cisnienie) potem czerwoną ( kicha )
sla - 14-09-2018, 19:52
Amstaf11 napisał/a: | miałbyś wczesniej informacje z czujników TPSM. | Czujniki nic nie dały, niestety
Pablo79 - 22-09-2018, 15:34
Nie zadziałały?
|
|
|