To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Montaż gazu a koło zapasowe

Seawolf - 11-09-2018, 12:29
Temat postu: Montaż gazu a koło zapasowe
Od kilku miesięcy mam zamontowane LPG w miśku. Na rzecz instalacji zrezygnowałem z koła zapasowego. Teraz gryzę się z myślą czy nie kupić zestawu naprawczego koła aby mieć jakąkolwiek alternatywę w razie jakiejś dziurki w oponie. Czy jest sens kupowania zestawu naprawczego? A jeśli tak to jaki polecacie? Część z was ma pewnie LPG w swoich miśkach więc pewnie też spotkaliście się z takim problemem. A po za tym czy przy takim rozmiarze kół ten zestaw w ogóle zadziała?
Bizi78 - 11-09-2018, 16:34

A nie masz w OC lub AC opcji opon :?: .
Bzyk_R1 - 11-09-2018, 18:09

Ja z racji malutkiego bobasa zrezygnowałem z koła zapasowego żeby mieć cały bagażnik do dyspozycji. Opcji jest kilka. Ja kupiłem zestaw naprawczy do opon (rozwiertak, paski, klej i klucz do tych pasków) i dodatkowo mam ten preparat z wężykiem (taki do 17-18") zbieram się również do zakupu najprostszego kompresorka na zapalniczkę. Myślę że z tym zestawem jeżeli nie rozerwiemy całkiem opony to można poradzić sobie z każdą dziurą. Całość zmieści się spokojnie w skrytkach bagażnika.
Seawolf - 12-09-2018, 06:57

Bizi78 napisał/a:
A nie masz w OC lub AC opcji opon :?: .

Mam takie ubezpieczenie ale często jestem za granicą a w niedziele i święta i tak opony nie naprawią więc gdzieś utknę.

Amstaf11 - 12-09-2018, 13:00

Witam
Ja tez nie wożę koła zapasowego mam za to zestaw naprawczy od mitsubishi eclipse cross ( butelka plus sprężarka na 12v ). Jeśli do nowego auta nie dają koła zapasowego to chyba to działa. :D Nadmieniam że eclipse ma rozmiar kół 18 cali... Tak na marginesie nigdy nie zmieniałem koła w o3 a mam go 2 lata a przy montażu lpg widziałem że w oryginale jest to b. upierdliwe tak że pewnie wzywałbym pomoc a nie sam zmieniał. Ostatnio zbierałem oferty na samochód do firmy i wszędzie kazali dopłacać do koła zapasowego :evil: taka polityka...

sla - 13-09-2018, 19:49

Seawolf napisał/a:
. Czy jest sens kupowania zestawu naprawczego?
Ja kiedyś rozwaliłem 3 opony naraz , to i koło mnie nie uratowało. Ale jak już łapałem gumę pojedynczą, to zestaw niestety nic by nie poradził, tak była rozwalona zanim się zorientowałem.
Amstaf11 - 14-09-2018, 13:30

To w o3 miałbyś wczesniej informacje z czujników TPSM. Najpierw żółtą ( niskie cisnienie) potem czerwoną ( kicha )
sla - 14-09-2018, 19:52

Amstaf11 napisał/a:
miałbyś wczesniej informacje z czujników TPSM.
Czujniki nic nie dały, niestety
Pablo79 - 22-09-2018, 15:34

Nie zadziałały?